De bioscoop top 10 van het moment verandert érg snel, maar wij hebben de bioscoop top 10 van 2016 gemaakt! Bekijk snel welke films jij nog moet zien!

 

  1. 10 Cloverfield Lane

In deze spannende film wordt de hoofdrolspeelster na een auto ongeluk wakker in een bunker onder de grond samen met twee mannen. De eigenaar van de bunker zegt dat de wereld buiten de bunker is geïnfecteerd door een chemische aanval.

 

  1. Belgica

Deze Belgische film van Felix van Groeningen draait sinds maart 2016 in de bioscoop en ging in première op het Sundance Festival. De film gaat over die broers die de zeer succesvolle kroeg ‘Belgica’ starten.

 

  1. The Revenant

In Amerika draaide deze film al in 2015, maar sinds januari 2016 was deze film dan eindelijk in Nederland te zien. De film is een biografische western waar onder andere Leonarde DiCaprio inspeelt.

 

  1. The Hateful Eight

The Hateful Eight is een film die in Nederland in 2016 uitkwam. De film vertelt een verhaal van premiejagers ten tijden van de burgeroorlog. Tijdens een sneeuwstorm komen ze vast te zitten in een dorpje.

 

  1. Spotlight

Dit waargebeurde verhaal is overal ter wereld bekend. In Spotlight onthult een grote Amerikaanse krant het grote schandaal van de misbruik in de Katholieke kerk. De journalisten krijgen onder andere een prijs voor hun publicatie.

 

  1. War Dogs

Wanneer twee jongeren in Miami ten tijden van de Irak-oorlog een slimme manier verzinnen om snel geld te verdienen, komen ze al snel in de problemen.

 

  1. Captain Fantastic

De hoofdrolspeler van Captain Fantastic leeft met zijn kinderen in de dichte bossen van Noord-Amerika. Wanneer hij zijn zelf gemaakte paleis uit moet, komt hij terecht in de ‘echte’ wereld.

 

  1. Batman v. Superman: Dawn of Justice

De film waar veel mensen op hebben gewacht is eindelijk te zien! In Batman v Superman: Dawn of Justice staan de twee superhelden tegen elkaar.

 

  1. Deadpool

Dit is niet alleen een superhero actie film, maar er zit ook humor in. Op IMDb heeft de film een 8,4 gekregen, dus dat zegt genoeg! De film is gebaseerd op de Marvel personage Deadpool.

 

  1. Captain America: Civil War

De nummer één van dit rijtje is natuurlijk Captain America: Civil War. In de film komt het nieuwe team van Avangers weer naar voren. Spannend, en prachtig gemaakt!

 

Wil je zien welke IMDb score deze films hebben behaald? Kijk dan op de website van IMDb.