1. Nep autoschade

Laat iemand even flink schrikken! Plak een briefje op de auto met daarop: ‘Sorry voor de schade, je kunt me bellen op X’. Wedden dat hij/zij schrikt!

 

  1. Eieren in schoen

Stop bij iemand in zijn schoenen een ei. Zorg er voor dat het ei helemaal vooraan bij de tenen zit. Wanneer diegene zijn schoenen aandoet zal het ei kapot gaan!

 

  1. Afstandsbediening zappen

Pak de afstandsbediening en ga stiekem achter het raam zitten. Wanneer je gaat zappen zal degene die televisie aan het kijken is niet snappen waarom de televisie telkens naar een ander net gaat.

 

  1. Knoflook tandpasta

Vervang ‘s avonds laat of ‘s ochtends vroeg de tandpasta met knoflooksaus. Zorg ervoor dat er nog een deel tandpasta in zit, zodat je niet gelijk ziet en ruikt dat het knoflooksaus is. Nu wachten tot iemand zijn tanden gaat poetsen…

 

  1. Folie om de WC bril

Doe de WC bril omhoog en trek doorzichtig folie over de WC pot. Doe nu weer de bril naar beneden en wanneer iemand naar de WC gaat zal diegene helemaal nat worden!

 

  1. Portemonnee

Al een oude truc, maar hij blijft altijd grappig. Doe aan een dun touwtje, of een stuk visdraad een portemonnee. Verstop jezelf en leg de portemonnee op een plek waar veel mensen langs komen. Wanneer iemand ‘m probeert te pakken trek je de portemonnee snel weg!

 

  1. Scheetzak

Koop bij de plaatselijke fop- of feestwinkel een scheetzak. Leg de scheetzak onder een dun kussentje en wacht tot iemand er op gaat zitten.

 

  1. Snor

Teken de nacht voor 1 april stiekem, wanneer je ouders in een diepe slaap liggen, met stift een snor op hun gezicht. Als ze ‘s ochtends wakker worden en in de spiegel kijken zullen zij zich rot schrikken!

 

  1. Wekker extra vroeg

Zet ‘s nachts, wanneer degene die je wilt foppen slaapt, hun wekker extra vroeg (bijvoorbeeld 2 uur eerder). Nu wordt diegene extra vroeg wakker, 1 april!

 

  1. Zout in plaats van suiker

Wees heel attent en zet voor iemand een heerlijk kopje koffie of thee. Wanneer iemand er wat suiker in wilt, doe je er in plaats van suiker zout in. Dat smaakt wel héél raar….