Veel geld verdienen willen we allemaal, maar met welke beroepen wordt je nu echt rijk? We hebben de 10 best betaalde beroepen op een rijtje gezet.

1. Minister president: €10.312 per maand

Met de uitoefening van dit beroep ben je hoofdverantwoordelijke voor het bestuur van het land. Om minister president te worden moet je eerst minister worden. Dit kan op verschillende manieren, er is geen specifieke opleiding tot minister.

2. Orthodontist: €12.000 per maand

Een orthodontist corrigeert het scheefgroeien van een gebit door middel van het plaatsen en controleren van een beugel. Een eigen praktijk levert het meeste op. Een orthodontist moet de opleiding Tandheelkunde doen, voor hij zijn beroep in de praktijk kan uitoefenen. Deze opleiding duurt zes jaar.

3. Chirurg: €10.833 per maand

Een chirurg voert operaties uit. Er zijn verschillende specialistische chirurgen die veel verdienen. Je kunt bijvoorbeeld hersenchirurg worden, maar ook plastisch chirurg of kaakchirurg. De opleiding tot chirurg start met de universitaire opleiding Geneeskunde. Hierna doe je een specialistische vervolgopleiding tot chirurg.

4. Staatssecretaris: €10.667 per maand

Een staatssecretaris ondersteunt de minister bij het leiden van een ministerie. Staatssecretarissen hebben een specifiek beleidsterrein en moeten verantwoording afleggen aan het parlement. Staatssecretarissen hebben vaak verschillende opleidingen gedaan. Een opleiding hoeft niet in het verlengde van het beleidsterrein van het Ministerie te liggen. Wel is het handig om een opleiding te volgen die te maken heeft met het beleidsterrein waar iemand wil werken. Als Staatssecretaris van financiën is het bijvoorbeeld handig om de opleiding Economie te doen. De bachelor Economie is een universitaire studie.

5. Onderzoeker: €15.000 – €20.000 per maand

Meerdere onderzoekers hebben een hoog maandsalaris. Zo kun je onderzoeker bacteriologie, onderzoeker Hematologie, onderzoeker Endocrinologie en ga zo maar door, worden. Een onderzoeker heeft een opleiding op WO-niveau nodig. Vaak hebben onderzoekers de universitaire opleiding Geneeskunde gedaan met een master.

6. Eurocommissaris: €19.909 per maand

Een Eurocommissaris behartigt het algemeen belang van de Europese unie. Iedere commissaris heeft een eigen gebied, zoals handel, gezondheid en veiligheid, vervoer enzovoort. Een Eurocommissaris heeft een hoge opleiding genoten die relevant is voor het gebied waarin hij zijn beroep uitoefent. Er is geen officiële opleiding tot Eurocommissaris.

7. Gezagvoerder Boeing 747: €20.000 per maand

Als gezagvoerder van de Boeing 747 ben je de hoogst verantwoordelijke aan boord van het vliegtuig. De gezagvoerder heeft bewezen bekwaamheid en is piloot. Als piloot moet je de pilotenopleiding hebben voltooid. In Nederland zijn dit enkel particuliere opleidingen. De eisen voor deze opleidingen zijn streng en de kosten zijn hoog.

8. Rechter bij het Europees Hof van Justitie: €20.667 per maand

Bij het Europees Hof van Justitie werkt één rechter lidstaat. Een rechter bij het Europees Hof van Justitie behandelt verzoeken van nationale rechtbanken en aanklachten die te maken hebben met EU-wetten, EU-instellingen of EU-besluiten. Rechters bij het Europese Hof van Justitie hebben de universitaire studie Rechten gedaan en zijn gespecialiseerd in Europees Recht. Daarnaast hebben ze een lange carrière achter de rug voor ze in het Europees Hog mogen werken.

9. Astronaut: €64.000 – €141.000 per maand

Astronauten hebben geen specifieke studierichting. Wel moet je als astronaut een technische opleiding aan de universiteit hebben gedaan inclusief onderzoek naar ruimtevaart of instromen via defensie.

10. Voetballer: tot €2.300.000 per maand

De naam zegt al genoeg; als profvoetballer verdien je je salaris met het spelen van wedstrijden voor voetbalclubs. Een profvoetballer doet vaak een jeugdopleiding, maar deze wordt niet erkend als MBO, HBO of WO opleiding.

Zoals je kunt zien zijn de meest best betaalde beroepen, niet de makkelijkste beroepen, maar met doorzettingsvermogen kun je een aardig inkomen verdienen.