Tegenwoordig zijn steeds meer mensen vegan. Wanneer je vegan bent eet of gebruik je geen producten die afkomstig zijn van een dier. Denk hierbij aan voedingsproducten zoals zuivel en vlees, maar ook aan andere producten zoals kleding en huidverzorging. Het lijkt best een uitdaging om geen dierlijke producten te eten, maar er zijn super veel vegan kookboeken vol met heerlijke vegan gerechten die je hierbij helpen. Veganistisch koken is totaal niet moeilijk, je moet het alleen even weten! Bekijk de top 10 beste vegan kookboeken waarmee ook jij, heerlijk veganistisch kunt koken.

 

De Top 10 beste vegan kookboeken voor de lekkerste veganistische gerechten

 

1. Vegan for friends – Alexander Gershberg

De schrijver van dit boek wilt dat iedereen vegan gerechten leert eten. Er zijn meerdere hoofdstukken voor verschillende geliefden… Zo heb je een hoofdstuk met o.a. vegan gerechten voor je moeder, oma of kinderen. De gedachte hierachter is dat smaken verschillen.

2. De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool

Dit boek geschreven door een plantaardig diëtist staat vol met informatie over vegan gerechten en heerlijke recepten… Je vindt hier niet alleen gerechten voor het diner, maar ook recepten voor een heerlijk vegan ontbijtje, de lunch of veganistische snacks tussendoor.

3. Vegan Comfortfood – Lisa Stel

In dit vegan kookboek staan niet alleen heerlijke gerechten, maar ook prachtige foto's. De schrijver van dit boek is een blogger en dat zie je zeker terug. Er staan meer dan 50 lekkere plantaardige recepten in dit boek voor verschillende gelegenheden.

4. So Vegan In 5 – Roxy Pope & Ben Pook

Dit kookboek is vooral gericht op gemak. Er staan meer dan 100 recepten in die je kunt maken van 5 dezelfde plantaardige ingrediënten. Supermakkelijk & eenvoudig dus!

5. Vegan 100 – Gaz Oakley

Voor de veganist die ook eens wat uitgebreider wilt koken is dit het perfecte kookboek. Er staan 107 gevarieerde recepten in dit kookboek voor mensen die het niet erg vinden om wat langer in de keuken te staan.

6. 15 minuten vegan – Katy Beskow

Katy Beskow laat je in aanraking komen met de eenvoud van de plantaardige keuken. Dit kookboek staal vol met makkelijke gerechten gemaakt met ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt kunt halen.

7. Vegan Soulfood – Jason Tjon Affo

Dit boek is uniek doordat er een exotische draai aan de vegan gerechten wordt gegeven. De gerechten zijn niet alleen een feest voor de maag, maar ook voor het oog. Stuk voor stuk zijn de gerechten feestelijke en kleurrijk.

8. Vegan happiness – Jessica Prescott

In dit kookboek vind je van alles wat… Of het nou een 1 uursmaaltijd is of een lekkere snack. Jessica Prescott leert je om voedzaam & veganistisch te koken en jouw gerechten op smaak te brengen.

9. Easy Vegan 2 – Living The Green Life

Dit boek laat je zien hoe internationaal en toegankelijk de veganistische keuken is. Er staan allerlei heerlijke recepten in uit verschillende plekken op de wereld… Er is variatie genoeg dus!

10. Bosh. – Henry Firth & Ian Theasby

In dit vegan kookboek vind je vooral makkelijke gerechten vol met plantaardige ingrediënten. Deze jeugdvrienden laten je zien dat iedereen veganistisch kan koken… Of het nou snacks zijn of uitgebreide gerechten voor etentjes.

Zoals je nu al kan merken zijn er enorm veel heerlijke recepten… Van makkelijke vegan recepten tot recepten voor degene die van een uitdaging houden. Met deze kookboeken is vegan koken helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Schaf een van deze vegan kookboeken aan en er staat zo een heerlijk gerecht op tafel. Geef het een kans en begin nu!

 

Hieronder nogmaals de Top 10 vegan kookboeken van TopTien.net op een rijtje:

1. Vegan for friends – Alexander Gershberg
2. De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool
3. Vegan Comfortfood – Lisa Stel
4. So Vegan In 5 – Roxy Pope & Ben Pook
5. Vegan 100 – Gaz Oakley
6. 15 minuten vegan – Katy Beskow
7. Vegan Soulfood – Jason Tjon Affo
8. Vegan happiness – Jessica Prescott
9. Easy Vegan 2 – Living The Green Life
10. Bosh. – Henry Firth & Ian Theasby