In dit lijstje staan de tien beste voetballers in de wereld. Dit jaar staat er één Nederlandse voetballer in de top 10, kun jij al raden wie dat is?

  1. David Silva

David Silva speelt bij Manchester City en komt uit Spanje. Hij is een aanvaller bij Manchester City en heeft in 2015 maar liefst twaalf doelpunten en zeven assists gegeven.

 

  1. Thiago Silva

Op negen staat een andere Silva, namelijk Thiago Silva. Deze verdediger van Paris Saint-Germain is de beest van het veld. Silva komt oorspronkelijk uit Brazilie.

 

  1. Neymar

En weer een Braziliaanse voetballer! Hij speelt tegenwoordig bij FC Barcelona (sinds 2013) en is de linksbuiten van de club.

 

  1. Zlatan Ibrahimovic

Deze Zweeds-Bosnische voetballer is niet weg te denken uit dit rijtje. Hij speelt al een tijdje bij Paris Saint-Germain als spits, en hij weet goed te scoren…

 

  1. Luis Suárez

FC Barcelona is trots op de spits Luis Suárez en zal ‘m niet snel meer laten gaan. Ook voor zijn moederland Uraquay komt hij nog steeds graag in actie.

 

  1. Eden Hazard

Eden Hazard heeft niet voor niets de prijs ‘Voetballer van het Jaar’ gewonnen… De aanvallende middenvelder van Chelsea heeft dit plekje dan ook zeker verdiend.

 

  1. Manuel Neuer

De eerste keeper in dit rijtje. Manuel Neuer speelt bij Bayern Munschen en weet de ballen keer op keer het goal uit te houden.

 

  1. Arjen Robben

Nederlander Arjen Robben staat op nummer drie, en dat is niet voor niets! Helaas afgelopen jaar veel geblesseerd geweest, maar wanneer hij voor zijn team (Bayern Munschen) speelde, speelde hij top!

 

  1. Christiano Ronaldo

Ook Christiano Ronalde is niet weg te denken uit de top drie beste voetballers. Hij werd geen kampioen met zijn team Real Madrid, maar toch behoort Ronaldo tot de top van de voetbal.

 

  1. Lionel Messi

Messi is zonder twijfel de nummer 1 beste voetballer van de wereld. Hij bracht afgelopen jaar FC Barcelona succes en is gekozen als beste speler van de Europese competitie.
Dit lijstje is gebaseerd op de FIFA15 ranglijst. Voor meer informatie over voetbal of over de voetballers kun je op de website van FIFA kijken.