Ga jij binnenkort op vakantie naar Alicante? En kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in de stad? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je namelijk de top 10 mooiste bezienswaardigheden in Alicante!

1. Playa de Postiguet

Alicante kun je snel bereiken met het vliegtuig. Een ticket Amsterdam – Alicante boek je snel en eenvoudig en voor je het weet ben je al aangekomen in de zonnige kustplaats. En wat is er nou fijner dan na de reis even lekker te relaxen aan het strand in Alicante? Het strand Playa del Postiguet is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen van de reis. Het strand ligt midden in de stad Alicante en je vind er vele barretjes en restaurantjes waar je wat kunt eten en drinken. De perfecte plek voor de eerste dag in Alicante!

2. Castillo de Santa Bárbara

Een van de bekendste en mooiste bezienswaardigheden is het kasteel ‘Castillo de Santa Bárbara’. Het kasteel ligt naar Playa de Postiguet op een 166 meter hoge berg. Je kunt het kasteel wandelend of tegen een kleine betaling met een lift bereiken. Vanaf het kasteel kijk je over een prachtig wijds uitzicht over zowel het strand, de stad en de zee. Een plek die je zeker moet bezoeken!

3. Explanada de España

De Explanada de España is een groot plein betegeld met prachtige kleine mozaïek steentjes. Het plein staat ook vol met prachtige palmbomen, wat het plein een typische Spaanse sfeer geeft. Struin langs de vele kraampjes en geniet van de gezellige sfeer. Heerlijk om ‘s avonds te bezoeken wanneer de zon wat lager staat.

4. Basilica de Santa Maria

Natuurlijk heeft de stad Alicante ook een aantal mooie kerken die je kunt bezoeken. Een daarvan is de Basilica de Santa Maria. Deze kerk is de oudste kerk van de hele staat en stamt uit de 14e eeuw. Je kunt er genieten van mooie oude kunstwerken en prachtige decoratie. Zeker voor de cultuurliefhebbers een echte aanrader om te bekijken!

5. De authentieke wijk ‘Barrio Santa Cruz’

Wil jij een inkijkje krijgen in de Spaanse authentieke cultuur? Dan kan een bezoekje aan de authentieke wijk ‘Barrio Santa Cruz’ niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Alicante. In deze wijk kun je genieten van de kleine huisjes in smalle straatjes. Kijk je ogen uit in de straatjes waar de huizen erg kleine ramen hebben, er allemaal bloempotten voor de deur staan en de muren versierd zijn met kleurrijke tegels!

6. Bezoek het MACA-museum

Houd jij wel van het bezoeken van musea? Kijk dan eens bij het MACA-museum in Alicante. Het is het museum voor de moderne kunst en je kunt er genieten van de werken van onder andere Picasso, Frances, en Miró.

7. Rambla Méndez Núñez

Een ander pleintje dat zeker de moeite waard is om te bekijken is de Rambla Méndez Núñez. Dit pleintje ligt in het centrum van de stad en staat vol met grote en mooie bomen. Dat betekent dat je even lekker in de schaduw óf in de zon kan genieten op een van de terrasjes op het plein!

8. Puerto Deportivo

Ook de haven van Alicante is een mooie plek om te bezoeken. Vooral voor mensen die van boten houden kan deze plek niet ontbreken tijdens een vakantie in Alicante. Je kunt er verder gezellig zitten op een van de terrasjes van verschillende restaurants en barretjes.

9. Plaza de Toros y Museo Taurino de Alicante

Zoals bijna elke Spaanse stad heeft ook Alicante een ‘Plaza de Toros’. Op het plein bevindt zich een arena en hier werden vroeger de stierengevechten gehouden. Naast het plein staat een museum over de stierengevechten. Je kunt een bezoek aan het plein dus combineren met een bezoek aan het museum. Zo krijg je een goede indruk van de eeuwenoude Spaanse cultuur!

10. Santa Faz Monasterio

Als je van kerken en cultuur houd, is het een goed idee om het klooster ‘Santa Faz Monasterio’ te bekijken. Het klooster heeft een barokachtige stijl en is gebouwd in de 15e eeuw. Voor cultuurliefhebbers zeker een aanrader!

Het wordt nog moeilijk om alle mooie bezienswaardigheden in een vakantie te spotten. Een ding is zeker: in Alicante hoef je je zeker niet te vervelen!