Thuis iets te vieren of staat er een topavond bij jouw stad in de buurt voor de boeg? Een drankspel is vaak de sleutel naar een succesvolle avond! Maar er zijn tegenwoordig zo veel verschillende drankspelletjes waardoor het kiezen van de juiste steeds lastig is. Daarom hebben wij een top 10 drankspelletjes samengesteld!

 

10. Aas is baas

Degene na de dealer (met de klok mee) mag als eerste zeggen of hij een Aas heeft. Aas is baas dus degene met de aas mag zeggen welk getal of plaatje moet drinken. Iedereen die dit getal of plaatje in zijn hand heeft moet drinken. Er mag ook gebluft worden, verzin hiervoor dus leuke straffen. Ook als iemand de baas vals beschuldigd heeft…

 

9. KING ZEN

Op zoek naar een drankspel met duidelijke regels en grappige kaartjes? Kies dan voor een aovndje KING ZEN! Komt deze naam je bekend voor? Dat kan heel goed kloppen! Dit spel is namelijk gebaseerd op ‘t populaire kingsen, alleen nu met duidelijke instructies. Wij zeggen aanschaffen maar…

Bekijk hier dit drankspelletje bij: Bol.com

 

8. Out of the Blue Drinking Ludo

Wie gek is op Mens-Erger-Je-Niet, moet dit drankspel zeker een avondje spelen. Het spel werkt eigenlijk net hetzelfde als het orginele spel… Alleen wanneer je van het bord wordt geschopt, wordt je bekeurd met een shotje! Daarnaast kunnen jullie ook je eigen spelregels toevoegen om het nóg leuker te maken.

Bekijk hier dit drankspelletje bij: Bol.com

 

7. Juffen

Tijdens dit drankspelletje draait het om het getal 7. De eerste speler begint door hardop het getal 1 te roepen. Met de klok mee telt iedereen er één getal bij. Bij alle getallen waar een 7 in zit en alle getallen die in de tafel van 7 horen, moet er hardop ‘JUF’ geroepen worden. Dus bijvoorbeeld bij 7, 14, 17 en 71. Aarzelt iemand of zegt hij/zij een van de verboden getallen toch? Dan zal diegene moeten drinken.

 

6. Do or drink

De naam van dit spel zegt misschien al genoeg… Voer de opdracht uit die op het kaartje staat en daag je vrienden uit. Dit spel is ideaal voor een leuk avondje met vrienden. Humor gegarandeerd!

Bekijk hier dit drankspelletje bij: Bol.com

 

5. Krokodil met kiespijn

De spelers drukken om de beurt een tand in van de krokodil. Klapt hij dicht? Drinken maar! Staat bij jouw beurt er nog maar één tand? Dan moet je twee keer drinken…

Bekijk hier dit drankspelletje bij: Bol.com

 

4. Panja – Het drankspel

Zijn jullie niet zo snel bang voor public exposure? Dan is Panja het ultieme drankspelletje voor jullie! Panja bestaat uit spelkaarten waar de meest grappige opdrachten op staan. Heb je de opdracht goed uitgevoerd? Mooi, dan wordt je namelijk beloond met slokken drank… Veel plezier!

Bekijk hier dit drankspelletje bij: Bol.com

 

3. 1 of 6

Je begint dit spel met zes spelers aan een tafel. De twee middelste spelers tegenover elkaar beginnen tegelijk met gooien. Als je een 1 gooit geef je de dobbelsteen door aan de speler links van je en als je een 6 gooit geef je de dobbelsteen door aan de speler rechts van je. Eindigt iemand met 2 dobbelstenen? Dan moet hij/zij drinken! Ook moet je voor straf drinken als je een dobbelsteen van de tafel gooit.

 

2. Stef Stuntpiloot

Stuntpiloot Stef vliegt voorbij jouw boerderij. Je moet zorgen dat hij niet jouw kippen raakt door hem vlak voor jouw boerderij weer te lanceren. Zijn jouw 3 kippen als eerste geraakt door Stef? Dan verlies je en moet je drinken.

Bekijk hier dit drankspelletje bij: Bol.com

 

1. Beerpong

Het bekendste en populairste drankspel is van dit moment! Zet 10 bekers in een piramidevorm op tafel bij elk team. Wanneer de pingpongbal in jouw beker wordt gegooid, moet je deze opdrinken. Het team waarvan de bekers als eerste weggespeeld zijn moet ook de resterende bekers van de tegenstander allemaal leegdrinken.

Bekijk hier dit drankspelletje bij: Bol.com

 

Ook veel bordspellen zijn in te zetten als drankspel. Check dus zeker ook onze top 10 bordspellen!