Thuis iets te vieren of staat er een topavond bij jouw stad in de buurt voor de boeg? Een drankspel is vaak de sleutel naar een succesvolle avond! Maar er zijn tegenwoordig zo veel verschillende drankspelletjes waardoor het kiezen van de juiste steeds lastig is. Daarom hebben wij een top 10 drankspelletjes samengesteld!

10. Aas is baas

Degene na de dealer (met de klok mee) mag als eerste zeggen of hij een Aas heeft. Aas is baas dus degene met de aas mag zeggen welk getal of plaatje moet drinken. Iedereen die dit getal of plaatje in zijn hand heeft moet drinken. Er mag ook gebluft worden, verzin hiervoor dus leuke straffen. Ook als iemand de baas vals beschuldigd heeft…

9. Dobbelen

Dit spel is heel makkelijk en dat is vaak wel handig aangezien er veel drank in het spel is… Om de beurt gooit iemand met de dobbelsteen. Het gegooide getal bepaalt wie er moet drinken. Wordt er bijvoorbeeld 4 gegooid? Dan drinkt degene die 4 plekken na de gooier zit.

8. Hoger lager

Een stapel kaarten ligt omgekeerd op tafel, met 1 open kaart ernaast. De dealer vraagt of de eerstvolgende kaart hoger of lager is dan de open kaart. Heb je het fout? Drinken! Het spel gaat direct verder met de laatst gedraaide kaart als ‘open kaart’. Er kan ook nog voor gekozen worden om een extra regel naar keuze toe te voegen bij elke 7 die omgedraaid wordt.

7. Juffen

Tijdens dit drankspelletje draait het om het getal 7. De eerste speler begint door hardop het getal 1 te roepen. Met de klok mee telt iedereen er één getal bij. Bij alle getallen waar een 7 in zit en alle getallen die in de tafel van 7 horen, moet er hardop ‘JUF’ geroepen worden. Dus bijvoorbeeld bij 7, 14, 17 en 71. Aarzelt iemand of zegt hij/zij een van de verboden getallen toch? Dan zal diegene moeten drinken.

6. Kaartje blazen

Neem een vol glas bier en leg een spel kaarten bovenop. Om de beurt moet iemand minstens één kaart van de stapel blazen. Lukt dit niet? Dan moet diegene het glas opdrinken. Ook degene die de laatste kaart van het glas afblaast moet het glas bier opdrinken.

5. Krokodil met kiespijn

De spelers drukken om de beurt een tand in van de krokodil. Klapt hij dicht? Drinken maar! Staat bij jouw beurt er nog maar één tand? Dan moet je twee keer drinken…

4. Poker

Voor dit spel moet je bekend zijn met de regels van poker. Iedereen krijgt 2 kaarten gedeeld en de eerste 3 kaarten op tafel worden gedraaid. Wanneer je opgeeft na de eerste 3 kaarten, dan drink je 1x. Denk jij dat je overblijft met de beste hand dan speel je door. Win je inderdaad? Dan hoef jij niet te drinken. Win je toch niet? Dan drink je 2x! De winnaar van de hand is de dealer bij de volgende hand.

3. 1 of 6

Je begint dit spel met zes spelers aan een tafel. De twee middelste spelers tegenover elkaar beginnen tegelijk met gooien. Als je een 1 gooit geef je de dobbelsteen door aan de speler links van je en als je een 6 gooit geef je de dobbelsteen door aan de speler rechts van je. Eindigt iemand met 2 dobbelstenen? Dan moet hij/zij drinken! Ook moet je voor straf drinken als je een dobbelsteen van de tafel gooit.

2. Stef Stuntpiloot

Stuntpiloot Stef vliegt voorbij jouw boerderij. Je moet zorgen dat hij niet jouw kippen raakt door hem vlak voor jouw boerderij weer te lanceren. Zijn jouw 3 kippen als eerste geraakt door Stef? Dan verlies je en moet je drinken.

1. Beerpong

Het bekendste en populairste drankspel is van dit moment! Zet 10 bekers in een piramidevorm op tafel bij elk team. Wanneer de pingpongbal in jouw beker wordt gegooid, moet je deze opdrinken. Het team waarvan de bekers als eerste weggespeeld zijn moet ook de resterende bekers van de tegenstander allemaal leegdrinken.