Heb je een eigen auto, dan weet je waarschijnlijk wel hoe duur het onderhoud is. Wij zetten de duurste reparaties voor je op een rij.

 

10. Kapotte versnellingsbak

Een kapotte versnellingsbak bij een automaat kan al gauw oplopen van tot €7000 euro afhankelijk van de benodigde onderdelen.

 

9. Motorrevisie

Dit is voor een specialist een vrij grote klus, daarom lopen de kosten op van €1500,- tot €7000,-.

 

8. Turbo vervangen

Zodra de turbo op raakt neemt de trekkracht van de motor af, het vervangen hiervan kost tussen de €1000,- en €2000,-.

 

7. Nieuwe koppeling

Het vervangen van een kapotte koppeling bedraagt zo’n €1000,-. Probeer de koppeling altijd helemaal in te trappen om er langer mee te kunnen doen.

 

6. Koppakking vervangen

Als de koppakking eenmaal lekt kan dit leiden tot motorschade, ga dus direct naar de garage. De kosten hiervoor bedragen tussen de €500,- en €1200,-.

 

5. Air compressor vervangen

Het vervangen van de air compressor kost tot ongeveer €800,-.

 

4. Remblokken vervangen

Probeer nooit te besparen op het onderhoud van remmen, dit kan levensgevaarlijk zijn. Remblokken vervangen kost meestal rond de €700,-

 

3. Katalysator

Om je katalysator te vervangen betaal je ongeveer €600,-.

 

2. Schokdempers

Als de auto nog blijft bewegen nadat de veren zijn ingedrukt is dit een teken dat de dempers op hun einde zijn. De kosten hiervoor liggen tussen de €500 en €1000,-.

 

1. Trekhaak monteren

Hiervoor reken je ook de montage mee, het is niet aan te raden dit zelf te doen. Een trekhaak monteren kost je ongeveer €500,- ook afhankelijk of je een afneembare trekhaak neemt of niet.