Stedentrips zijn tegenwoordig enorm populair. Heel Nederland vliegt zo nu en dan een paar daagjes naar een aantrekkelijke bestemming. Het aanbod van bestemmingen is gigantisch. Het selecteren van bestemmingen wordt steeds moeilijker, omdat het overal op zijn eigen manier leuk is. Of je nou op zoek bent naar een vakantie naar de zon of liever wat cultuur gaat snuiven. De Europese steden bieden van alles wat! Maar wat zijn nou de top 10 bestemmingen voor een last minute citytrip in Europa?

 

10. Praag
Praag wordt al jaren door veel toeristen bezocht en is enorm populair. In de stad kan je talloze bezienswaardigheden bezoeken om daarna uit te rusten in een van de sfeervolle kroegen. Een bezoek aan Praag kan heel het jaar door, want het blijft een sfeervolle Europese stad om te bezoeken. De top aan bezienswaardigheden zijn toch wel de Karelsbrug, de Praagse Burcht of het oude stadsplein. Jullie gaan genieten genieten van een heerlijke stedentrip!

9. Berlijn
Berlijn is de hoofdstad van enorm die enorm leuk is voor een stedentrip. Het is een hele diverse stad, waardoor het juist een goede bestemming is voor een stedentrip. Berlijn bestaat uit 12 wijken die elk op hun eigen manier anders zijn. Daarom is Berlijn voor iedereen boeiend met een unieke, stedelijke levensstijl en bijzondere creatieve uitingen die overal in de stad te vinden zijn.

8. Madrid
Madrid is dé perfecte bestemming voor een stedentrip. Het is een grote Europese stad, maar beschikt tegelijkertijd over allerlei schattige kleine pleintjes waar jullie lekker kunnen gaan terrassen. Je kunt er tal van bezienswaardigheden spotten, zoals het Koninklijk Paleis, de Mercados, een van de stadions of gewoon lekker gaan shoppen in de beruchte Gran Via. Deze last minute citytrip wordt top! 

7. Lissabon
Schilderachtige, bochtige straatjes vol reliëf maken Lissabon leuk. Daarnaast heeft het ook super leuke winkelboulevards, sfeervolle pleinen en relaxte terrasjes. Lissabon is een van de romantische Europese steden ooit. Dat maakt een stedentrip naar deze Portugese stad zo leuk. De Portugese hoofdstad strekt zich uit over zeven heuvels aan de noordkant van de rivier de Taag, waar jullie enorm gaan genieten.

6. Boedapest
De Hongaarse hoofdstad Boedapest is een heel romantische stad voor een Europese stedentrip. De stad wordt bezocht door jong, oud en multicultureel publiek. De oude burchten en klassieke paleizen mogen jullie zeker niet missen om daarna te genieten in een van de populaire koffiehuizen of bars. In Boedapest speelt zich ook het culturele leven af, met ontelbare musea, theaters en hippe bars. Boedapest is vermaak!  

5. Valencia
Valencia is een sfeervolle stad aan de Middellandse Zee. Het is ideaal om je stedentrip Valencia te combineren met zon, zee en strand. Het voordeel aan Valencia is dat de stad aan hele fijne bestemming is, vanwege het hoog gemiddeld aantal zonnige dagen per jaar. Je kunt er overheerlijk paella eten en tegelijkertijd genieten van de mooie Spaanse cultuur die overal te vinden is in Valencia.

4. Parijs
Parijs mag in de top 10 stedentrips Europa natuurlijk niet ontbreken. Dit is een van de meest populaire steden onder de alle toeristen. De lijst met highlights is enorm, bijvoorbeeld de Eiffeltoren, de Sacre-Coeur, de Notre-Dame, de Louvre en de Arc de Triomphe. Het bezoeken van Disneyland Paris is uiteraard ook de moeite waard. Jullie gaan je niet vervelen!

3. Barcelona
Barcelona beschikt over een rijke cultuur, prachtige bezienswaardigheden en een sfeervolle oude binnenstad. De stad bezit veel gezellige terrasjes en een prachtige zee met strand. Na een dagje in de zon kunnen jullie heerlijke Spaanse gerechten gaan nuttigen. De gezellige binnenstad en het fijne strand maken jouw Europese stedentrip tot een succes!

2. Londen
Een stedentrip Londen is enorm populair, en terecht. Je mag bekende bezienswaardigheden, zoals de Big Ben en de Londen Eye natuurlijk niet missen. Je kan er enorm leuk shoppen of een fiets tour beleven. Bezoek de leukste restaurants en de gezelligste wijken van Londen. Naast de sfeer van alle bezienswaardigheden is het ook gewoon een hele happening om in Londen alleen al rond te lopen, want er is zoveel vermaak.

1. Rome
Rome is volgens veel mensen de mooiste stad van Italië. Je vindt hier onder andere het beroemde Colosseum, Vaticaanstad en het Pantheon. Daarnaast beschikt Rome over sfeervolle pleintjes, heerlijke restaurants en een bijzonder straatleven. Het fijne leven gecombineerd met de mooie cultuur en de heerlijke temperaturen maken Rome een perfecte stad voor een Europese stedentrip.