Doe de 10 meest effectieve fitness oefeningen en wordt fitter dan ooit! Marcel Keppel, personal trainer bij Benefit Studio Den Haag, zet je aan het werk met deze top 10 fitness oefeningen. Dus kom in beweging en schud je spieren los! Tip: bekijk ook eens de diverse tips om thuis aan je gezondheid te werken op Gezondermeer.

10. Plank
De basis van vele fitness oefeningen: de plank. Met deze excercise krijg je de ultieme core-controle, en je hebt een sterkere buik en onderrug in no-time. Voordelen: je bent veel sterker en belastbaarder bij de andere oefeningen uit de top 10!
9. Military press
Dit is de ultieme oefening om sterke schouderkoppen en triceps te krijgen. Laat je niet verrassen: van de één op de andere herhaling kunnen je spieren opeens leeg zijn.8. Hip thruster
Wil jij sterke en strakke bilspieren? Dan mag de hip thruster zeker niet ontbreken in jouw training schema! Met de hip thruster train je ook je benen, buik en onderrug. Niet voor niets is deze oefening erg populair bij bikini-modellen.7. Bench press
De meest favoriete oefening van vele mannen: de bench press. Maar ook voor vrouwen is de bench press erg effectief! Met de bench press train je voor een strakkere borstkast en mooie getrainde triceps en schouders.

 

6. Pull up
Resultaat: een sterke rug, strakke schouderbladen en harde spierballen. Deze zware oefening kan je op diverse wijzen opbouwen. Kan je eenmaal een pull up aan een oprekstang? Dan wordt de speeltuin van de kids mogelijk jouw favoriete trainingslocatie!


5. Deadlift
De naam van nummer 5 uit onze top 10 klinkt wellicht wat beangstigend: deadlift. Zorg dan ook dat je deze oefening in een juiste techniek uitvoert om onderrug-klachten te voorkomen. Met de deadlift train je voor strakke hamstrings en bilspieren en een sterke onderrug.

 

4. Squat
Misschien wel de meest bekende fitness oefening, en terecht! Binnen de Big Five Fitness oefeningen staat deze dan ook voor velen op 1. Met de squat train je namelijk bijna je gehele lichaam. De belangrijkste spieren met deze oefening zijn de bovenbenen, bilspieren en core.


 

3. Battle Rope slams
De ultieme ‘killer’ om je explosiviteit te trainen. Je armspieren en schouders zullen al binnen enkele herhalingen verzuren. Met deze oefening raak je binnen no-time buiten adem en bovendien is dit een geweldige calorieën-burner.


 

2. Wall ball
Laat je hartslag omhoog schieten met de wall ball. Een conditionele oefening waarbij je de squat en shoulder press op een explosieve wijze combineert. Deze ‘total body exercise’ verdient dus zeker een plekje in onze top 3 full body workout! 

 

1. Burpee
You love them or you hate them: burpees. Dé total body oefening waarbij je hartslag verder omhoog springt met elke herhaling. Eindig je fitness schema met deze oefening en je voelt je gegarandeerd voldaan!