Tegenwoordig kan iedereen online een mooi fotoboek maken. Er is genoeg keuze uit allerlei thema’s, kleuren en stijlen. We hebben hieronder 10 handige tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij het samenstellen van een mooi fotoboek.

1. Een origineel cadeau voor je beste vriend of vriendin

Heb je geen flauw idee wat je moet geven aan je beste vriend of vriendin die binnenkort een verjaardagsfeestje geeft en zoek je naar cadeau ideeën? Dan is een fotoboek een mooie optie. Selecteer bijvoorbeeld de mooiste en gekste momenten die je samen hebt meegemaakt. Daarmee geef je diegene een tastbare en vooral persoonlijke herinnering.

2. Leg je vakantie vast

Waar je ouders vroeger waarschijnlijk je hele vakantie vastlegden met een videocamera en een analoge fotocamera, blijft het tegenwoordig meestal bij het gebruiken van een smartphone. Dat is natuurlijk ontzettend handig, maar ook zie je dat deze foto’s vaak ergens in de cloud belanden. Met het samenstellen van een fotoboek maak je je vakantie een tastbaardere herinnering.

3. De mooie momenten met je huisdier

Je kunt een fotoboek natuurlijk ook toewijden aan je huisdier. Waarschijnlijk heb je genoeg foto’s om uit te kiezen. Maak een collectie van de mooiste momenten met je huisdier. Dan kun je daar later nog eens aan terugdenken.

4. Een fotoboek met de leukste foto’s van de kinderen

Je hebt ongetwijfeld een enorme collecties aan foto’s van je kinderen. Van de eerste stapjes tot aan de groep 8 musical. Maak een selectie met de leukste foto’s. Je kunt daarmee de mooiste en gekste momenten vastleggen in een fotoboek. Dat is prachtig om aan ze mee te geven wanneer ze op kamers gaan.

5. Een tastbare herinnering voor je geliefde

Je kunt een fotoboek ook in het teken zetten van je geliefde. Zijn jullie bijvoorbeeld binnenkort 10 jaar samen? Of wil je gewoon iets speciaals doen voor Valentijnsdag? Dan is dit je kans om de mooiste momenten die je samen hebt meegemaakt tastbaar te maken.

6. Verras je ouders

De ideale manier om je ouders in het zonnetje te zetten is het geven van een fotoboek. Kies de foto’s uit waarop de leukste herinneringen met je ouders zijn vastgelegd. Daarmee verras je ze met een tastbare herinnering.

7. Een waardig afscheid voor je collega

Gaat één van je collega’s binnenkort stoppen na een jarenlange trouwe dienst? Door de mooiste momenten vast te leggen in een fotoboek geef je een cadeau mee waardoor ze later nog eens terug kunnen kijken naar de mooiste momenten die je samen hebt meegemaakt.

8. Een origineel thema

Door de vele mogelijkheden voor de opmaak van je fotoboek is dit de ideale kans om er je eigen stempel op te drukken. Kies bijvoorbeeld een mooie papiersoort uit en geef de pagina’s een leuk kleurtje.

9. Je broer of zus in het zonnetje zetten

Het samenstellen van een fotoboek kan ook een manier zijn om je waardering voor je broer of zus uiten. Geef een tastbare en persoonlijke herinnering mee.

10. Verras je vriendengroep

Ten slotte kan je het maken van een fotoboek ook gebruiken om te laten zien hoeveel je om je vrienden geeft. Selecteer de foto’s die je doen terugdenken aan de leukste momenten die je samen als vriendengroep hebt meegemaakt.