Hoewel niet alle dieren er zo gevaarlijk uit zien, kunnen ze dat toch zijn! Elke diersoort in deze top 10 heeft een eigen manier van ‘gevaarlijk zijn’.

 

 1. Witte haai

Deze op twee na grootste haai ter wereld is misschien wel één van de bekendste ‘menseneters’. Maar, meestal is het niet de bedoeling van de haai om een mens te eten, dit omdat een mens veel botten heeft en weinig vlees.

 

 1. Muggen

Dit kleine beestje zul je waarschijnlijk niet zo snel verwachten in dit rijtje, maar de mug is gevaarlijker dan dat ‘ie lijkt. Muggen kunnen door middel van het prikken in mensen ziektes verpreiden.

 

 1. Pijlgifkikkers

Pijlgifkikkers hebben gemiddeld zo’n tien doden per jaar, terwijl de haai er minstens 100 per jaar heeft. Maar, de plakkerige stof op hun rug is één van de giftigste stoffen in de wereld. Opletten dus!

 

 1. Kwallen

De kwallen die wij hier in Nederland kennen, zijn niet zo gevaarlijk. Maar, de kwallen die bijvoorbeeld rond Australië of Azië leven zijn een stuk gevaarlijker. Jaarlijks gaan er gemiddeld 100 mensen dood aan een kwallensteek.

 

 1. Afrikaanse buffel

De Afrikaanse buffel kan een schofthoogte van meer dan 1,5 meter bereiken en is erg gevaarlijk. Jaarlijks worden er veel mensen door de buffel gedood.

 

 1. IJsbeer

Een ijsbeer heeft gemiddeld per jaar 200 tot 300 doden op zijn naam staan. Veel ijsberen zijn een stuk groter dan de mensen wanneer zij volwassen zijn. Een lief uitziende, maar erg gevaarlijke diersoort!

 

 1. Nijlpaard

Hij ziet er zo lomp en schattig uit, maar blijf er vooral uit de buurt! Een nijlpaard heeft erg grote slagtanden en wordt dan ook wel het gevaarlijkste dier van Afrika genoemd.

 

 1. Leeuwen

Leeuwen doden jaarlijks gemiddeld 250 mensen en zijn dan ook erg gevaarlijk. Ze kunnen erg groot worden en kunnen érg snel rennen. Een bijt van een leeuw zul je niet snel overleven.

 

 1. Olifanten

Olifanten staan in de top drie grootste dieren ter wereld, en hebben dan ook veel massa. Ze zijn in sommige landen een toeristische trekpleister, maar je mag niet vergeten dat deze dieren erg gevaarlijk kunnen zijn.

 

 1. Krokodil

De krokodil is nét niet het gevaarlijkste dier ter wereld. Jaarlijks doden krokodillen gemiddeld 2500 mensen, een hoog aantal vergeleken met de rest uit dit rijtje. Het dier kan zich erg snel verplaatsen en snel toehappen.

 

 1. Slang

Zeker niet alle slangen, maar er zijn een aantal slangen die bij de gevaarlijkste dieren ter wereld behoren. Ze kunnen niet alleen gif spuiten, maar ook wurgen, dat maakt ze extra gevaarlijk. Jaarlijks sterven er ongeveer 100.000 mensen aan een slangenbeet of wurg.