Wanneer toeristen ons land bezoeken blijven ze vaak maar in één stad, bijvoorbeeld in Amsterdam. Als je erover nadenkt is dit natuurlijk hartstikke zonde. Ze kunnen er gemakkelijk een uitgebreidere trip van maken, waarbij ze meerdere steden bezoeken tijdens hun verblijf. Dit hoeft niet moeilijk te zijn aangezien toeristen op het vliegveld via bijvoorbeeld car rental Schiphol een auto kunnen huren en direct met hun trip van start kunnen gaan! Maar welke steden kun je nou het beste bezoeken in Nederland?

 

Amsterdam

Natuurlijk behoort de hoofdstad van het land tot één van de leukste steden in Nederland. Amsterdam bruist en slaapt nooit. Er is altijd wat te doen en ook voor iedere toerist wat wils. De activiteiten lopen uiteen van museumbezoeken en boottochtjes tot fietsroutes en luxe spa’s. Bovendien levert de stad altijd hele mooie plaatjes op. Hoe vaak de toeristen wel niet poseren voor de gracht om een mooi kiekje op Instagram te kunnen plaatsen.

 

Rotterdam

Ook de andere grote stad Rotterdam mag niet ontbreken. Deze stad heeft je ook veel te bieden. Door de bombardementen is Rotterdam een goede mix van moderne bouw en oude grachtenpanden en dit weerspiegelt de hele stad.

 

Den Haag

Om maar even in de regio te blijven, Den Haag mag ook niet ontbreken. Vanuit Rotterdam kun je zeer gemakkelijk de metro pakken naar Den Haag en kan je de gehuurde auto in de stad laten staan. Het leuke aan Den Haag is naast de leuke winkelstraat, natuurlijk het strand van Scheveningen. Dit trekt elk jaar veel toeristisch bekijks en is daarom ook wel één van de hotspots voor toeristen.

 

Haarlem

Ook vanuit Amsterdam kun je zeer gemakkelijk met een treinritje van 10 minuten de stad Haarlem verkennen. Deze stad is wel wat kleiner, maar even gezellig! Bovendien is het de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en kent het een echt historisch winkelcentrum. Alleen maar gezelligheid dus!

 

Groningen

Voor een echte gezellige stad is Groningen toch wel de ‘place to be'. Doordat Groningen een echte studentenstad is, is het voor jongere toeristen vooral super leuk. Elk terrasje of cafeetje zit altijd lekker vol en je bent nooit alleen.

 

Leeuwarden

Dicht bij Groningen, in het hoge noorden, ligt Leeuwarden. Deze stad is in 2018 nog uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa en trekt daardoor steeds meer toeristen aan. Leeuwarden biedt rust, cultuur en vriendelijkheid met zich mee en dat is natuurlijk voor elke toerist leuk om te ervaren.

 

Maastricht

Een mede kanshebber op de titel culturele hoofdstad van Europa, was Maastricht. Ook Maastricht heeft zijn eigen charme en in de stad heb je veel restaurants met lekker culinair eten. Het is daarom zeker een bezoekje waard.

 

Dit zijn slechts 7 leuke steden die toeristen kunnen bezoeken. Wanneer je trip wat zuidelijker in het land start kun je bijvoorbeeld via rent a car Eindhoven Airport ook de volgende 3 leuke steden bezoeken: 

  • Nijmegen
  • Eindhoven
  • S’ Hertogenbosch