Nederland is mooi. Dat wil jij ontdekken tijdens een vakantie in eigen land. Maar wat zijn de allerleukste of meest geliefde Nederlandse bucketlist vakanties? Dat lees je in deze top 10.

 

1. Struinen over de Veluwe

De Veluwe is één van de mooiste stukjes natuur van Nederland. En daarom staat deze vakantie op nummer 1. Een vakantie naar de Hoge Veluwe, is een vakantie vol prachtige natuurwandelingen of fietstochtjes tussen de naaldbomen en langs zandvlaktes en heides.

 

2. Uitwaaien op de Waddeneilanden

Zeehondjes spotten, duinfietstochtjes maken, leuke dorpjes bezoeken. Dat is een vakantie op de Waddeneilanden. Overigens kun je op de Waddeneiland altijd een mooi vakantiehuis huren van Nederland.

 

3. Op avontuur in Zuid-Limburg

Niet alleen is Zuid-Limburg één van de meest geliefde Nederlandse vakantiebestemmingen door de mooie natuur, ook kun je hier heel veel beleven en leuke uitjes plannen. Bewonder de steden, de heuvelachtige natuur, bezoek het drielandenpunt en ga naar de Mergelgrotten.

 

4. Waterpret beleven in Zeeland

Waar heb je de mooiste stranden en lekkerste mosselen van Nederland? Juist, Zeeland! Deze waterrijke provincie is prachtig en ideaal om watersporten als surfen, paddleboarden, zeilen & meer te beoefenen.

 

5. Ontdek het veelzijdige Friesland

Friesland is heel veelzijdig, en dat wil jij ontdekken! Deze provincie vol meren en uitgestrekte weilanden is geweldig voor een dagje zeilen, fietsen of wandelen. Of wat denk je van wadlopen en zeehondjes bekijken in het noorden van Friesland?

 

6. Citytrip in Amsterdam

Wie zegt dat een citytrip in eigen land geen volwaardige vakantie is? Amsterdam zit vol leuke hotels in het centrum en heeft heel veel leuks te bieden. Ontdek parken, musea, restaurants en winkeltjes waar je nooit eerder bent geweest.

 

7. Genieten aan het Veluwemeer

Aan het Veluwemeer (of IJsselmeer) heb je vele recreatiestrandjes voor een heerlijke strandvakantie in eigen land. Je vind hier ook mooie vakantieparken voor jong en oud waar je de waterpret kunt voortzetten in het subtropische zwembad!

 

8. City & beach vakantie in Scheveningen

Scheveningen is een prachtige badplaats. Vooral als je hier nog niet vaak geweest bent, is dit een superlocatie voor een citytrip. Het is er gezellig, je vindt er leuke hotels en de Pier maakt het beeld helemaal af.

 

9. Kaashappen in Laag Holland

Hier speel je toerist in eigen land als geen ander. Je kunt hier wandelen tussen de koeien, molens, dijken & weilanden én natuurlijk kaashappen op de kaasmarkt in Alkmaar. Dit wordt een typische Hollandse vakantie!

 

10. Kastelen bezoeken in de Achterhoek

Niet alleen vind je hier de mooiste natuurgebieden vol bossen en beekjes, ook vind je hier karakteristieke kastelen vol geschiedenis. Fiets hier de Achtkastelenroute: een route die start op de Marktplein van Vorden en langs acht kastelen loopt.

 

Zin op gelijk op vakantie te gaan in Nederland? Bekijk hier de leukste last minute Nederland deals. Ben je geinteresseerd in een stedentrip? Bekijk dan de grootste steden Nederland voor meer informatie en wellicht inspiratie.