Eten thuis laten bezorgen wordt steeds normaler. Niet alleen onder de jongeren is het populair, maar ook bij gezinnen met kinderen en senioren wordt het steeds populairder. Jaarlijks besteedt de Nederlandse bevolking maar liefst voor 440 miljoen aan thuis bezorgd eten. De gemiddelde kosten voor een kant en klare maaltijd is €11,40,-. Een goed alternatief voor als je even geen zin hebt om je kookboek tevoorschijn te halen. 

 

1. Pizza

Pizza is en blijft het populairste gerecht om te bestellen. De populairste is de pizza Margarita. De overige populaire pizza’s zijn Shoarma, Salami en Hawaii.   

2. Poke Bowl

Poke bowl is de laatste paar jaren een erg populair gerecht geworden om te bestellen. De Poke bowl is een gerecht dat oorspronkelijk uit Hawaii komt. Het gerecht bestaat meestal uit rijst, verse vis en andere ingrediënten zoals groente, fruit of vruchten.

3. Hamburger

Hamburgers blijven populair. Niet alleen traditionele Amerikaanse burgers, maar ook Italiaanse of vegan burgers zijn populair.

4. Sushi

Sushi is een gerecht uit Japan. Je hebt veel verschillende soorten sushi zoals Nigiri, Maki en Sashimi. Meestal wordt Sushi bereid met verse vis, maar vlees of vegetarische opties zijn er ook. Aan cijfers is te zien dat de bezorgers de meeste sushi in Eindhoven bezorgen.

5. Grill gerechten

Met grill gerechten worden verschillende gerechten bedoeld. Een paar voorbeelden van grillgerechten zijn broodje shoarma, döner schotels of kapsalon.

6. Pasta

Pasta is en blijft lekker! De populairste pastagerechten zijn pasta Bolognese, Carbonara en pesto.

7. Chinees

Chinees eten is heerlijk! Denk aan Babi Pangang, Chinese loempia’s of Cha Sieuw.

8. Kip

Kip komt in veel varianten. Het is lekker in de soep, bij de wok of in een salade. De kip gerechten die het meest worden besteld zijn kippenkluifjes, roti met kip of kipburgers. 

9. Salades

Er wordt vooral heel veel fastfood en ongezonde gerechten besteld. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Er zijn genoeg andere keuzes. Heb je liever iets gezonds, bestel dan een heerlijke salade!

10. Wok

Vind jij wok ook zo lekker? Begrijpelijk! Een wok bestaat voornamelijk uit rijst of noedels met groente en vis of vlees. Ook is het erg lekker om een keer tofu te proberen in je wok. Dit is een vleesvervanger die ook nog is gezond is.

Maak je je eten toch liever zelf? Dan kan de Kitchenaid Artisan je hierbij helpen. Je shopt hem nu met korting via Black Friday Dealz.

Tijdens de vakantie heb je haast nooit zin om zelf te koken. Heb je een goede vakantiepark aanbieding gescoord en wil je op je vakantiepark bestellen? Check dan goed welke restaurants bij het vakantiepark kunnen bezorgen.

Hieronder nog een keer de top tien meest bestelde eten van TopTien.net op een rijtje:

  1. Pizza
  2. Pokebowl
  3. Hamburger
  4. Sushi
  5. Grill gerechten
  6. Pasta
  7. Chinees
  8. Kip
  9. Salades
  10. Wok

Iets teveel buiten de deur besteld? Dan wordt het misschien tijd om de broekriem aan te halen en een paar dagen af te wisselen met maaltijdvervangers 🙂

Veelgestelde vragen over de meest bestelde gerechten

Wat zijn de meest bestelde snacks?

Bij Thuisbezorgd bestond de top 3 van veel bestelde snack uit de frikandel, loempia en de rundvleeskroket.

 

Wat zijn de populairste Italiaanse gerechten?

Tot de toppers uit de Italiaanse keuken behoren de pizza Margeritha, de pasta Bolognese en de pasta Carbonara.

 

Wat zijn de meest bestelde Amerikaanse gerechten in Nederland?

Volgens Entreemagazine bestaat de top 3 van Amerikaanse snacks die bij Deliveroo besteld werden uit de Cheeseburger, een Whopper menu en de Spicy Chicken Taco.