Eten thuis laten bezorgen wordt steeds normaler. Niet alleen onder de jongeren is het populair, maar ook bij gezinnen met kinderen en senioren wordt het steeds populairder. Jaarlijks besteedt de Nederlandse bevolking maar liefst voor 440 miljoen aan thuis bezorgd eten. De gemiddelde kosten voor een kant en klare maaltijd is €11,40,-.

 

10. Wok

Vind jij wok ook zo lekker? Begrijpelijk! Een wok bestaat voornamelijk uit rijst of noedels met groente en vis of vlees. Ook is het erg lekker om een keer tofu te proberen in je wok. Dit is een vleesvervanger die ook nog is gezond is.

 

9. Salades

Er wordt vooral heel veel fastfood en ongezonde gerechten besteld. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Er zijn genoeg andere keuzes. Heb je liever iets gezonds, bestel dan een heerlijke salade!

 

8. Kip

Kip komt in veel varianten. Het is lekker in de soep, bij de wok of in een salade. De kip gerechten die het meest worden besteld zijn kippenkluifjes, roti met kip of kipburgers. 

 

7. Chinees

Chinees eten is heerlijk! Denk aan Babi Pangang, Chinese loempia’s of Cha Sieuw.

 

6. Pasta

Pasta is en blijft lekker! De populairste pastagerechten zijn pasta Bolognese, Carbonara en pesto.

 

5. Grill gerechten

Met grill gerechten worden verschillende gerechten bedoeld. Een paar voorbeelden van grillgerechten zijn broodje shoarma, döner schotels of kapsalon.

 

4. Sushi

Sushi is een gerecht uit Japan. Je hebt veel verschillende soorten sushi zoals Nigiri, Maki en Sashimi. Meestal wordt Sushi bereid met verse vis, maar vlees of vegetarische opties zijn er ook. Aan cijfers is te zien dat de bezorgers de meeste sushi in Eindhoven bezorgen.

 

3. Hamburger

Hamburgers blijven populair. Niet alleen traditionele Amerikaanse burgers, maar ook Italiaanse of vegan burgers zijn populair.

 

2. Poke Bowl

Poke bowl is de laatste paar jaren een erg populair gerecht geworden om te bestellen. De Poke bowl is een gerecht dat oorspronkelijk uit Hawaii komt. Het gerecht bestaat meestal uit rijst, verse vis en andere ingrediënten zoals groente, fruit of vruchten. 

 

1. Pizza

Pizza is en blijft het populairste gerecht om te bestellen. De populairste is de pizza Margarita. De overige populaire pizza’s zijn Shoarma, Salami en Hawaii.