Vind je het fijn om in de tuin te werken? Dan is het wel zo handig om efficiënt gereedschap te gebruiken om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Een mooie tuin hebben is fijn, maar dat vraagt wel om veel onderhoud. Daarom hieronder een top 10 meest nuttige benodigdheden voor in de tuin.

 

1. Een kleine zitbank

Een kleine zitbank is ideaal om te gebruiken bij het werken in de tuin als je laag bij de grond moet zijn of om je planten in potten en plantenbakken van onkruid te ontdoen. En als je het zitbankje dan omdraait, wordt het een kniebankje met een kussen om je knieën te beschermen en om geen vuile kleding te krijgen. Het is prettig dat het frame van het zitje stevig genoeg is om jezelf weer omhoog te drukken als je wilt opstaan. Een perfecte tuinhulp voor iemand die kampt met rugproblemen of langdurig op de knieën zit.

 

2. De tuingieter

Een zeer lichte plantengieter die van kunststof is gemaakt en waar een sproeikop opzit van messing met heel fijne gaatjes voor een vriendelijke bewatering. Behalve het water geven aan planten met een gieter is deze natuurlijk ook zeer goed te gebruiken bij het besproeien van pas ingezaaide zaden en tere stekkies. Behalve de sproeikop kun je ook enkel de gietkop gebruiken om planten direct op de aarde water te geven. Al met al dus een multifunctionele gieter die een supersterke verbinding heeft van de vulopening naar de watertuit zodat deze goed te hanteren is.

 

3. Onkruid verbranden met een brander

Een van de minder leuke karweitjes is het verwijderen van onkruid wat tussen de tegels groeit. Door een onkruidverbrander te gebruiken wordt dit klusje een stuk leuker. De warmte van de brander verschroeit het onkruid waardoor het verdwijnt.

 

4. Alles-in–een hark

Door deze hark te gebruiken kun je met één stuk gereedschap harken, scheppen en zelfs zeven. Bukken is niet meer nodig met dit multifunctionele product door de geniaal gebogen constructie. De ergonomische steel is vervaardigd van lichtgewicht aluminium, bijzonder handzaam en toch ijzersterk.

 

5. Gazon van zuurstof voorzien met een prikrol

Een prikrol ,ook wel gazonverluchter genoemd, is hét apparaat om je gazon te beluchten. Je prikt in de graszode en daardoor creëer je zuurstofcirculatie in de aarde en het verbetert de drainage. Dit stimuleert de bodem weer waardoor er een mooi grasveld ontstaat. Door verstikte grond op regelmatige basis te beluchten met een prikrol krijg je een betere bodemstructuur en een schitterend gazon.

 

6. Afvalzak voor tuinafval

Bij het werken in de tuin, kun je eigenlijk niet zonder een echte tuinafvalzak. Ten opzichte van een gewone afvalzak heeft een tuinafvalzak als groot voordeel dat deze veel steviger en ook groter is. Er gaat met gemak veel snoeiafval, bladeren, onkruid of gemaaid gras in. Door de stevigheid van de zak is deze ideaal voor het vervoeren van tuinafval naar het milieupark. Nog een voordeel van de (herbruikbare) tuinafvalzak is dat de zak niet zoveel plaats inneemt bij het opbergen.

 

7. Gebruik kniebeschermers

Als je kniebeschermers gebruikt tijdens het bollen planten of onkruid wieden in je tuin, voorkom je dat je knieën beschadigen of je kleding nat en vuil wordt. Tevens voorkom je dat kleine steentjes pijnlijk in je knieën prikken.

 

8. Woelvork met ergonomische vormgeving

Met een woelvork kun je zonder te graven of te spitten lucht geven aan de bodem en de aarde losmaken. Door de ergonomische vorm van de woelvork die uitgevoerd is in gegalvaniseerd staal kun je goed rechtop blijven staan en op deze manier rugpijn vermijden. Het hefboomeffect van de woelvork maakt het werk eenvoudig.

 

9. De hogedrukreiniger

Met een hogedrukreiniger spuit je onder hoge druk met een krachtige waterstraal onder andere de tuintegels of gevel schoon. Let bij aanschaf echter wel op maximum druk (bar) en lengte van de slang.

 

10. De tuinhandschoen

Onmisbaar zijn de tuinhandschoenen! Ze zorgen ervoor dat je geen vuile handen krijgt en bieden bescherming bij snoeien en overige tuinwerkzaamheden.