Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig is het elke keer weer een klus om alles goed geregeld te hebben en niks te vergeten. Gelukkig kun je op je vakantiebestemming vaak alles nog kopen wat je vergeten bent, maar het is wel zo handig om direct alles mee te nemen. Precies om deze reden hebben wij een top 10 lijst samengesteld met de meest vergeten artikelen én andere zaken die nogal eens vergeten worden.

 

1. Je opladers

Het is tegenwoordig een essentieel voorwerp wat eigenlijk niet vergeten mag worden. Niet alleen om bereikbaar te zijn, maar ook om alles van je vakantie vast te leggen. Dit geldt vooral voor je telefoon, maar ook als je een los cameratoestel meeneemt. Waarschijnlijk kun je op je vakantiebestemming wel een nieuwe oplader vinden, maar dit kost al gauw een paar tientjes.

 

2. Een parkeerplaats bij de luchthaven

Misschien niet het eerste waar je aandenkt, maar het reserveren van een parkeerplaats bij de luchthaven wordt nog vaak vergeten! Dit is helemaal niet lastig of duur, want een Eindhoven Airport parking heb je al voor € 60,00 per week. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor parkeren met shuttle-, valetservice of voor parkeren op loopafstand. 

 

3. Een zonnebril

Voor de meeste vakantie een echte must-have: je zonnebril, of misschien zelfs meerdere. Het scheelt je een hoop gedoe en onnodige kosten als je gewoon je eigen zonnebril(len) inpakt. Dan kun je direct van de zon genieten, zonder je ogen tot spleetjes te knijpen!

 

4. Wereldstekker

Afhankelijk van waar je naar toe gaat op vakantie, heb je misschien een wereldstekker nodig. Bekijk voordat je op reis gaat of je een wereldstekker nodig hebt en welke precies. Het scheelt een hoop gedoe als je deze al koopt terwijl je nog thuis bent of eventueel op de luchthaven. Zo voorkom je dat je met een lege telefoon komt te zitten.

 

5. Tandenborstel

Het klinkt misschien vreemd, maar toch vergeten mensen om hun tandeborstel in te pakken. Waarschijnlijk omdat je ’s ochtends voor vertrek nog snel even je tanden poetst en dan, juist, je tandeborstel op de wastafel laat liggen. Tip: koop een extra tandenborstel, zodat je bijvoorbeeld je elektrische tandenborstel alvast kunt inpakken. Of neem de extra tandenborstel mee en laat je eigen tandenborstel thuis.

 

6. Te weinig ondergoed en sokken

Soms heb je de mogelijkheid om te (laten) wassen op vakantie, maar er zijn genoeg vakantieplekken waar dit niet mogelijk is. Dan is het wel heel fijn om voldoende ondergoed en sokken mee te nemen. Tel het aantal dagen dat je weg bent en neem er een paar extra mee. Vergeet ook niet om ondergoed en sokken klaar te leggen voor de dag van vertrek. Zo voorkom je dat je alles inpakt en op de dag van vertrek niks meer hebt liggen.

 

7. Medicijnen

Als je dagelijks of op regelmatige basis medicijnen slikt, zoals de anti-conceptiepil of andere specifieke medicatie, is het belangrijk om dit niet te vergeten. Dit haal je namelijk niet zomaar op bij een buitenlandse apotheek zonder recept. Ook paracetamol en neusspray is fijn om mee te nemen. Je kan het maar beter bij je hebben, toch?

 

8. Paspoort

Misschien wel het allerbelangrijkst als je op reis gaat met het vliegtuig: je paspoort. Als je hier pas achterkomt bij de controle, is het hoogstwaarschijnlijk al te laat en ga je zeker je vlucht missen. Dat zou zonde zijn, toch? Check ook meteen even of je paspoort nog geruime tijd geldig is om vervelende situaties te voorkomen.

 

9. Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is iets waar je pas aan denkt als je op het punt staat om te vertrekken. Het is verstandig om een reisverzekering af te sluiten tegen onverwachte kosten. Vergelijk de verschillende aanbieders en bekijk wat er precies gedekt wordt.

 

10. Zwemkleding

Als afsluiter van deze lijst wordt ook zwemkleding zoals bikini’s en zwembroeken vaak vergeten. Wat natuurlijk super jammer is, want je wil meteen het zwembad of de zee induiken op je vakantieadres! Daarnaast is het vaak nog lastig om de juiste maat te vinden, vooral met bikini’s. De Spaanse maten passen vaak toch niet zo goed op het Nederlandse lichaam. Niet vergeten om in je koffer te doen dus!