Merkkleding, we dragen het vrijwel allemaal, maar heb jij je ooit wel eens afgevraagd welk merk nu precies het populairst is? In deze top 10 merken kleding gaan we het hebben over de populairste modemerken uit de modewereld. 

Onze top 10 is samengesteld op basis van de gegevens uit ‘The Lyst Index’. Elk kwartaal publiceert modeplatform Lyst een ranglijst welke is gebaseerd op de analyse van het online shopgedrag van zo’n 5 miljoen mensen. Naast dat er wordt gekeken naar hoe shoppers zoeken, browsen en kopen, worden ook zoekgegevens van Google, social media vermeldingen en ‘engagement statistieken’ in de analyse meegenomen. Benieuwd naar de top 10 merken kleding van 2021? Lees dan snel verder!

 

Top 10 merken kleding van 2021

 

1. Gucci

De lijst met top 10 merken kleding wordt aangevoerd door het merk Gucci. Het succes is mede te danken aan creatief directeur Alessandro Michele, die met de introductie van eclectische ontwerpen met felle kleuren en patronen, precies weet waar jonge mensen naar op zoek zijn. Daarnaast hebben de introductie van de Mx Genderless sectie en de gelivestreamde Epilogue collectie, die maar liefst 35 miljoen kijkers wist te halen, ervoor gezorgt dat Gucci anno 2021 nog altijd het populairste modemerk is.

Bekijk hier alle merkkleding van Gucci bij: de Bijenkorf

 

2. Off-White

Het immens populaire high-end streetwear merk Off-White staat op plek twee in onze top 10 merken kleding. Het merk is ontstaan door een idee van de artistiek directeur van Louis Vuitton Menswear, Virgil Abloh. Na de samenwerking met Nike explodeerde de populariteit, met als gevolg dat het vandaag de dag op gebied van kleding, het op een na populairste merk is. Ook hebben de opening van nieuwe winkels in Londen, Miami en Milaan daartoe bijgedragen. 

Bekijk hier alle merkkleding van Off-White bij: de Bijenkorf

 

3. Nike

Een van de bekendste sportmerken van de wereld is terug te vinden op plek 3. Naast dat het bedrijf een toename van 82% uit digitale sales rapporteerde, lanceerde zij ook de eerste speciale zwangerschapscollectie en investeerde het met Michael Jordan zo’n 140 miljoen dollar om sociale rechtvaardigheid en rassengelijkheid te bevorderen. 

Bekijk hier alle merkkleding van Nike bij: Nike | ASOS | de Bijenkorf | JD Sports | Wehkamp

 

4. Prada

Dat Prada inmiddels een gevestigde naam binnen de modewereld is, hoef je niemand te vertellen. Het merk heeft door een aantal interessante ontwikkelingen binnen het bedrijf, waaronder de introductie van de eerste collectie met Raf Simons als co-creative director, een verdrievoudigde omzetgroei in e-commerce weten te behalen. De samenwerking met Sotheby’s om geld in te zamelen voor Covid-19 heeft er echter toe geleid dat Prada op plek 4 staat.

Bekijk hier alle merkkleding van Prada bij: de Bijenkorf

 

5. Balenciaga

Of het nu je smaak is of juist totaal niet, iedereen heeft inmiddels wel eens van Balenciaga gehoord. Van Michelle Obama totaan Cardi B, ze lopen er allemaal mee rond. Dit jaar kreeg het merk vooral een grote boost aan populariteit door de introductie van een speciale lijn waarin ze aankondigde geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker. 

Bekijk hier alle merkkleding van Balenciaga bij: de Bijenkorf

 

6. Fendi

Daar waar het merk Fendi al eens eerder grote populariteit kreeg door de lancering van de capsulecollectie ‘Fendi Mania’, piekte het ook dit jaar weer met de creatieve overname door Chloe X Halle voor de ‘Peekaboo’ tassencampagne en de S/S 21 show met Paul Mesca en Rita Ora op de eerste rij.

Bekijk hier alle merkkleding van Fendi bij: de Bijenkorf

 

7. Versace

Versace stond vorig jaar al eens in de belangstelling toen het Amerikaanse Michael Kors het Italiaanse modehuis officieel overnam. Dit jaar genereerde het merk vooral populariteit door de gereleasde Dylan Blue fragrance campagne met Bella Hadid en Hailey Bieber. 

Bekijk hier alle merkkleding van Versace bij: de Bijenkorf

 

8. Saint Laurent

Saint Laurent heeft dit jaar vooral publiciteit gegenereerd door regisseur John Waters het gezicht van de mannencampagne te maken. Daarnaast kondigde ze een interessant kunstproject met Helmut Lang aan. 

Bekijk hier alle merkkleding van Saint Laurent bij: de Bijenkorf

 

9. Bottega Veneta

Op plek 9 in de lijst met populaire kledingmerken 2021 staat Bottega Vaneta. Zeker met goede reden, want het modemerk zag, mede door de grote belangstelling omtrent de lancering van ‘Kraft Bags’ van gerecycled papier, in de eerste helft van 2021 zijn e-commerce verdrievoudigen! 

Bekijk hier alle merkkleding van Bottega Veneta bij: de Bijenkorf

 

10. Valentino

De top 10 merken kleding wordt afgesloten met het merk Valentino. Na een korte periode van afwezigheid is het merk onder andere door het winnen van de CFDA (international women's designer award) en de donatie van 1 miljoen euro aan een ziekenhuis in Rome als onderdeel van de empathie campagne, weer terug te vinden in de top tien.

Bekijk hier alle merkkleding van Valentino bij: de Bijenkorf

 

Hieronder nogmaals de top 10 merken kleding van TopTien.net op een rijtje:

  1. Gucci
  2. Off-White
  3. Nike
  4. Prada
  5. Balenciaga
  6. Fendi
  7. Versace
  8. Saint Laurent
  9. Bottega Veneta
  10. Valentino

Tip: Tijdens Black Friday 2022 kun je kleding van deze populaire kledingmerken met heel veel korting scoren!

 

Ben je, naast de populairste merken, ook benieuwd naar populairste kledingwinkels voor heren? Check dan ook onze top 10 kledingwinkels voor mannen.

 

Veelgestelde vragen over kledingwinkels & kledingmerken

Wat zijn populaire kledingmerken voor vrouwen?

Internationale merken die in trek zijn bij vrouwen (gebaseerd op online shopgedrag van 5 miljoen mensen zijn oa Gucci, Off White & Nike.

 

Wat worden populaire kledingmerken in 2021?

Naast Gucci en Off White wordt verwacht dat Balenciaga populair wordt in 2021.

 

Wat zijn populaire kledingwinkels voor tieners?

Tieners in Nederland shoppen graag bij H&M, Zara en Primark. Hier scoor je bijvoorbeeld de leukste jurkjes!