Houd jij ook van mooie landen bezoeken? Dan haal je hier misschien nog wat extra inspiratie uit! Er zijn zo veel mooie landen op deze wereld, om die reden is er een selectie gemaakt. Deze top 10 mooiste landen ter wereld zijn gebaseerd op de natuur, cultuur en de mensen…

Eervolle vermeldingen:

Egypte:

Bekend om het droge klimaat en uiteraard de mooiste snorkelplekken.

Nederland: 

We mogen ons eigen kleine kikkerlandje niet onderschatten. Van heinde en verre komt men naar de Veluwe, de Waddeneilanden en andere prachtige plekken. Het feit dat alles hier op een steenworp afstand ligt, betekent niet dat we Nederland maar voor lief moeten nemen!

10. Puerto Rico

Op nummer 10 staat Puerto Rico. Hagelwitte stranden, regenwouden en mooie cultuur is wat dit land zo bijzonder maakt. De hoofdstad San Juan is ook erg populair. Deze stad oogt erg vrolijk door de leuke gekleurde huizen. 

 

9. Costa Rica 

Als je denkt aan Costa Rica denk je vrijwel meteen aan de vele tropische regenwouden. Aan groene natuur is in dit land geen gebrek… Ontdek met een tour deze magische regenwouden vol verrassingen! 

 

8. Canada 

Oh Canada… Dit immens grote land heeft natuurgebieden waar je u tegen zegt en grote steden als Vancouver en Toronto. Een week in Canada is te kort om deze imposante natuur tot je te nemen. Trek eropuit en ontdek de meest bijzondere natuurlijke verschijnselen van dit land.

 

7. Noorwegen

Scandinavië is verbazingwekkend mooi, Noorwegen hoort ook zeker in de lijst van de mooiste landen. In Noorwegen zijn natuurgebieden waar prachtige bergen rondom een meer te zien zijn. Dit zorgt dan ook voor een waanzinnig uitzicht vanuit een uitkijkpunt na een avontuurlijke hike.

 

6. Italië

Dit land is niet ver van huis, maar zo bijzonder! Italië is een land met een rijke cultuur, mooie mensen, heerlijk eten en een prachtige omgeving. Probeer wel de meest toeristische spots hier te vermijden, op die manier ontdek je het echte Italië. Italië is ook een hoogvlieger als het gaat om de leukste vakantiebestemmingen

 

5. Peru

Dit land is erg bijzonder vanwege de hoogteverschillen. De mensen zijn erg vriendelijk maar de eetgewoontes wijken wat af van de Nederlandse gerechten. In Peru eten ze bijvoorbeeld gebakken cavia’s… Niet voor iedereen weggelegd, maar een van de wereldwonderen Machu Picchu is daarentegen wel echt een must-do!

 

4. Vietnam

Als je opzoek bent naar een prachtige plek die nog niet ontdekt is door de gehele wereld, dan is Vietnam dé plek voor jou! Dit land heeft een rijke geschiedenis en het is nu ook nog erg interessant. De Vietnamese bevolking is super vriendelijk en ze maken overheerlijke gerechten.

 

3. Nieuw-Zeeland

Dit land is ook weer veelbelovend, gericht op de natuur. Nieuw-Zeeland heeft mooie bergen met meren en heerlijke stranden met tropische palmbomen. Je bent dan wel meer dan 24 uur aan het vliegen, maar dan heb je wel wat…

 

2. Zuid-Afrika

Wat Zuid-Afrika zo mooi maakt is dat het zo verschillend is! Er lopen bijvoorbeeld heel veel verschillende diersoorten rond en de natuur is ook erg uniek. Ontdek met een tour de verbazingwekkende wildlife en reis langs de mooie kust. In de hoofdstad Kaapstad kan je de tafelberg beklimmen, het uitzicht is waanzinnig!

 

1. Australië

Dit land staat misschien wel bij iedereen op de bucketlist… Dat is ook niet zo gek, want Australië staat bekend om zijn vriendelijke mensen, ontspannen sfeer, prachtige natuur en wildlife. Geniet van deze cultuur en zorg vooral dat je je zorgen thuis laat want in Australië is het motto ‘no worries mate’! Om deze redenen hoort Australië echt op nummer 1 in deze top 10!

 

Welke landen van deze top 10 heb jij al bezocht of zou je willen bezoeken?