Van Hip Hop tot Rock, in 2015 zijn er weer veel goede platen uitgebracht. Wij hebben op basis van de top lijsten bij verschillende bekende radiostations de top 10 muziek van 2015 samengesteld!

 

  1. Tame Impala – Currents

Tame Impala zocht in 2015 voor het eerst de synthesizers op. Dit album steeg al snel in de toplijsten. De band uit Australië heeft in totaal drie albums uitgebracht.

 

  1. Nikki Lane – Al or Nothing

Een prachtig album waar we allerlei muzieksoorten op terughoren. De Amerikaanse heeft een gok gewaagd met dit album, maar het is zeker geslaagd!

 

  1. Sufjan Stevens – Carrie & Lowell

Inmiddels is dit album al weer het zevende album voor Sufjan Stevens. Het album gaat over de dood van zijn moeder (Carrie). Een gevoelig en keihard album.

 

  1. Kendrick Lamar – To Pimp a Butterfly

Dit album van Kendrick Lamar wordt ook wel hét hiphopalbum van het jaar genoemd. Zonder aankondiging zette de rapper het nieuwe album ineens online.

 

  1. Jamie XX – In Colour

Van hip hop tot jam en van rock tot dance, het komt allemaal voor op het laatste album van Jamie XX. Op het album staan zowel treurige als vrolijke liedjes, voor elke mood.

 

  1. Bob Dylan – Shadows in the Night

Ruim twee jaar naar de release van zijn laatste album kwam ineens ‘Shadows in the Night’. Door dit album kreeg men eindelijk te weten wat er in het hoofd van Bob Dylan afspeelde.

 

  1. Drake – If You’re Reading This, It’s Too Late

De teksten zijn sterk, en Drake laat met dit album weer zien waar hij goed is in. Een album die je zeker een keer geluisterd moet hebben. In totaal heeft Drake vijf albums uitgebracht.

 

  1. Madonna – Rebel Heart

In 2015 bracht Madonno het album ‘Rebel Heart’ uit. Een album vol passie, liefde en haat. Madonna laat hiermee zien dat ze nog steeds bij de top hoort.

 

  1. Mumford & Sons – Wilder Mind

Hoewel we Mumford & Sons vooral kenne van de ‘folk’ muziek, is er op dit album ook wat rock te horen. Een nieuwe sound, maar de fans van het eerste uur zijn zeker niet teleurgesteld.

 

  1. Bjork – Vulnicura

Bjork bracht dit album al in januari 2015 uit, maar staat bij ons terecht op nummer één. De zangeres uit IJsland weet weer een knaller van een album neer te zetten. Bij ons gaat ‘ie op repeat!