Heb je een zware dag of ben je gestrest? Een wandeling met je hond maakt je weer geheel ontspannen. Er is niets beter dan de blijdschap die jij je hond verschaft wanneer hij/zij even lekker naar buiten mag. Een frisse neus halen is altijd goed, echter is altijd dezelfde route natuurlijk niet veel aan. Bovendien wil je ook wel eens dat je hond lekker los kan lopen in de natuur. Dat hij/zij kan rennen, spelen en gek doen. Een uitstapje met de auto kan dan de oplossing bieden. Probeer dan ook eens wat verder weg te gaan om zo samen nieuwe leuke natuurgebieden te ontdekken. Mocht je niet over een al te grote auto beschikken en wil je jouw hond wat meer comfort bieden? Geen probleem, dan kun je altijd bij jou in de buurt voor een dagje een grotere auto huren. Doe dit bijvoorbeeld via auto huren Den Haag. Welke plekken kan je vanuit daar dan het beste bezoeken? Hieronder een overzicht van de 10 leukste natuurgebieden.

1. Lage Bergse Bos, Rotterdam

Dit prachtige wandelgebied ligt vlak boven de Rotterdamse wijk Hillegersberg en honden mogen hier vrijwel overal loslopen. Een leuk extraatje is toch wel het hondenstrandje. Deze bevindt zich vlak achter de manege op het Runderenpad. Hier kunnen honden lekker met elkaar socializen en eventueel zwemmen voor wat verkoeling.


2. Reeuwijkse Hout, Reeuwijk

Dit mooie natuurgebied bestaat voornamelijk uit bos en water. Ook dit gebied beschikt over een hondenstrand en de honden mogen hier het gehele jaar door loslopen en zwemmen. Dubbel zoveel pret dus! Het is hier echter wel een vereiste dat de honden zeer gehoorzaam zijn aan hun baas, om zo te voorkomen dat ze op het wild jagen. Vergis je niet, hier wordt op gecontroleerd. Dit natuurgebied beschikt over een parkeerplaats waar je de auto gemakkelijk kwijt kan. Ideaal.

Andere plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken in deze regio zijn:

3. Zegerplas, Alphen aan den Rijn

4. Alblasserbos, Papendrecht

5. Boswachterij Noordwijk, Noordwijk

 

Mocht je nou uit de regio van Noord-Holland komen, wees dan niet gevreesd! Ook hier kun je gemakkelijk een auto huren en de provincie verkennen op gave natuurgebieden. Dit kan via auto huren Amsterdam. Hieronder volgen enkele leuke plekken uit die regio.

6. Schoorlse Duinen, Schoorle

Het nationale park van Schoorlse Duinen is het meest variërende natuurgebied langs de Nederlandse kust. Je kunt er maar liefs 100 km wandelen. In het broedseizoen moeten honden aan de lijn om zo te voorkomen dat de jongen worden aangevallen. De rest van het jaar mogen de honden loslopen. De boomplanterstocht (aangegeven met groene pijlen) is een echte aanrader voor de honden wandelaars. De honden mogen hier het gehele jaar los en het is een pittige wandelroute met duinen. Een echte uitdaging dus!

7. Het Twiske, Oostzaan

Dit natuurgebied is zeer waterrijk en is gelegen tussen Amsterdam en Purmerend. Dit natuurgebied beschikt niet over één, maar over twee hondenstranden! Vind je het ene strand te druk? Dan kun je altijd nog naar de andere gaan. Buiten het hoogseizoen zijn hier weinig wandelaars. Dit bied je de mogelijkheid om de rust op te zoeken met je hond en in stilte te genieten van een wandeling. Vlakbij het natuurgebied bevind zich ook nog een restaurant waar honden ook meer dan welkom zijn, genaamd Eetcafé Twiske Haven. Hier kun je na een lange wandeling dan even op adem komen.

Ook in deze regio zijn natuurlijk veel meer natuurgebieden te vinden waar jij en je hond veel plezier kunnen gaan beleven. Hieronder nog een enkel:


8. Landgoed Groenendaal, Heemstede
9. Napoleonroute, Den Helder
10. Geestmerambacht & Vlasgat, Noord-Scharwoude