Het is logisch om aan te nemen dat honden en katten de meest voorkomende huisdieren in Nederland zijn. Maar er zijn mensen die het wat minder fijn vinden dagelijks een hond uit te laten, de kattenbak te verschonen of kilo’s hondenvoer en kattenvoer te kopen. Gelukkig voor deze mensen bestaan er nog een hoop andere huisdieren. Hieronder een aantal van de meest populaire huisdieren in Nederland.

 

1. Siervogels

Vogels zijn fantastisch gezelschap. Kleurrijke veren, mooie zang, het vrolijke gefladder en natuurlijk het vliegen. Vogels fascineren mensen en zijn daarom ontzettend populaire huisdieren. Van papegaaien tot grasparkieten, vogels zijn er in alle soorten en maten. Dus voor ieder wat wils.

 

2. Siervissen

Al eeuwen lang zijn siervissen populaire huisdieren en dat begrijpen wij wel. De met prachtig beschilderde visjes die rondzwemmen in het aquarium kunnen een beide hypnotiserende werking hebben en zijn perfect om dat zen gevoel in huis te creëeren.

 

3. Vijvervissen

Het aanbod vijvervissen is enorm! Maar de meest populaire vijvervissen zijn toch wel de Koikarper en de Goudvis. Deze zijn voornamelijk populair om hun prachtige kleuren en dat is goed… Je wilt ze immers zien.

 

4. Konijnen

Vooral populair bij de kleintjes onder ons. Dit aaibare pluizige beestje wordt automatisch de beste vriend van de kinderen. Een konijn hoeft niet persé buiten gehouden te worden. Een konijn kan namelijk zindelijk gemaakt worden net als een kat!

 

5. Knaagdieren

Klein, schattig, genoeg redenen om een knaagdier in huis te nemen. Hamsters, cavia’s, muizen en ratten zijn al jaren razend populair in Nederland. Maar ook fretten, gerbils, chinchilla’s en degoes worden steeds vaker in huis genomen.

 

6. Kippen

Wat is nou gezelliger dan je eigen kip?! Scharrelend door je tuin. De melodie van zacht ‘getok’ en iedere ochtend verse eitjes. Kippen zijn echt leuke beestjes en het enige wat je nodig hebt is een tuin en ruimte voor een ren.

 

7. Paarden

Paarden komen misschien niet zo vaak voor als honden en katten maar zijn alsnog populaire huisdieren. Zeker buiten de drukte van de grote steden zijn deze prachtige beesten vaak te vinden.

 

8. Schildpadden

We weten het, een schildpad is officieel een reptiel, maar toch moest dit vrolijke beestje op ons lijstje voorkomen. Zowel in het water als op het land is het een leuk diertje om naar te kijken. En ook qua voeding zijn ze top, ze eten gewoon wat sla met jou mee!

 

9. Reptielen

Slangen, hagedissen, leguanen… Geloof het of niet maar bijna 1% van alle huishoudens in Nederland heeft een reptiel in huis. Reptielen zijn voornamelijk populair onder millennials. Waarom? Omdat het heel cool is om erover te praten natuurlijk

 

10. Duiven

Duiven zijn razend populair en niet alleen onder de Hagenezen. Overal in Nederland worden duiven gehouden. Het is geweldig om duiven te kunnen verzorgen en ook te trainen. Sommige duiven doen ook weleens mee aan wedstrijden die plaatsvinden van april t/m september.