Een Amsterdams visrestaurant, een Amsterdams pop-up restaurant of simpelweg een restaurant die er al jaren zit… Amsterdam kent veel restaurants, maar wij hebben de top tien restaurants Amsterdam kunnen verzamelen!

  1. Jansz. Amsterdam

Jansz weet hoe ze om moeten gaan met eten en het serveren daarvan. Een hoogstaand restaurant waar je heerlijk kunt eten. Jansz. Amsterdam is gevestigd aan de Reestraat nummer 8.

 

  1. Kessens

Niet alleen diner, maar ook ontbijt en lunch kun je hier perfect doen! Dit restaurant aan de Rozengracht nummer 24 is gevarieerd en voor iedereen toegankelijk.

 

  1. NO 1916

Dit kleine restaurant heeft slechts 12 plaatsen, dus wees er op tijd bij met reserveren. Op de dag van de opening van het restaurant waren er in totaal 1916 restaurants in Amsterdam, vandaar de naam. Het adres is Rombout Hogerbeetsstraat 136 in Amsterdam West.

 

  1. Kaiko

Op zoek naar een Japans restaurant in Amsterdam? Ga dan zeker weten naar Kaiko aan de Jekerstraat 114. Heerlijke sushi voor een oké prijs.

 

  1. Blue Amsterdam

Dit restaurant hoor je alleen al te bezoeken voor het prachtige uitzicht over Amsterdam. Blue Amsterdam aan de Singel 457 heeft een 360 graden uitzicht over de stad. Je kunt er ook alleen een drankje drinken.

 

  1. Restaurant Amsterdam Vinkeles

Dit restaurant heeft een Michelinster, dus voor het eten zit je er sowieso goed! Het restaurant is gevestigd in hotel The Dylan Amsterdam. Een unieke locatie waar je heerlijk kunt eten.

 

  1. Le Restaurant

Le Restaurant in de Pijp van Amsterdam is een Frans-internationaal restaurant. Een gevarieerd menu voor mensen die eigenlijk alles lusten. Le Restaurant ligt aan de Tweede Jan Steenstraat nummer 3.

 

  1. Vuurtoreneiland Amsterdam

Dit restaurant heeft misschien wel de mooiste plek van de hele stad. Op het kleine eilandje in het IJmeer ligt dit kleine, maar zeer unieke restaurant waar je heerlijk kunt eten.

 

  1. d'Vijff Vlieghen

d’Vijff Vliegen is een restaurant in de Spuistraat en heeft zijn plek in deze lijst zeker verdiend. Een Hollands restaurant met een culinair teintje.

 

  1. Barceloneta

Barceloneta in de Kinkerstraat (nummer 228) is een Spaans restaurant waar je gezellig kunt zitten en heerlijk kunt eten. Het restaurant kreeg niet voor niets de noemer ‘Iens Topper 2016’.

 

Deze lijst is gebaseerd op de top tien lijstjes van restaurants op de website van Iens.