De top 10 rijkste landen valt op verschillende manieren op te maken. In dit geval hebben we het top 10 overzicht gemaakt van landen gebaseerd op het gemiddelde netto vermogen per inwoner in 2015.

  1. Taiwan – €72.636 per inwoner

Dit land behoort officieel bij China, maar mag hier individueel in het top tien rijkste landen rijtje. De economie van Taiwan bestaat uit het exporteren van elektrische tijd en olie.

 

  1. Singapore – €73.328 per inwoner

Singapore ziet er uit als een wereldstad, en dat is het inmiddels ook! Hoge gebouwen, veel nationaliteiten en ook een hoog inkomen per persoon. Singapore heeft één van de meest gemixte samenlevingen wereldwijd.

 

  1. Japan – €73.547 per inwoner

In Japan ligt de grootste dollarvoorraad van de wereld, namelijk 300 miljard dollar aan staatsobligaties. Na een jarenlange crisis is Japan langzaam weer ‘beter aan het worden'.

 

  1. Canada – €76.508 per inwoner

Canada is niet alleen een heel groot land, het land heeft ook een goede economie, veel werk en een grote industrie. Het land staat vooral bekend om de grote voorraden met nikkel, zink, goud, zilver en andere mineralen.

 

  1. Nederland – €78.063 per inwoner

Ook Nederland ontbreekt niet in deze top tien! Hoewel Nederland vroeger een stuk hoger stond in het rijtje, gaat het nog steeds goed met het vermogen per inwoner. Nederland is een rijk land door onder andere de goede welvaart en export.

 

  1. Zweden – €82.925 per inwoner

De sociale zekerheid is in Zweden goed geregeld, dat is misschien één van de oorzaken waarom Zweden zo hoog in dit lijstje staat. In de laatste jaren heeft Zweden zich goed ontwikkeld, waardoor het met de economie erg goed gaat.

 

  1. Belgie – €84.771 per inwoner

Een heerlijk Belgisch biertje, een Belgische bonbon of een misschien de diamanten? België heeft verschillende producten die er voor zorgen dat het land bij de meest rijke landen wereldwijd hoort.

 

  1. Verenigd Koninkrijk – €82.233 per inwoner

De nummer drie in dit rijtje is voor het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de verschillen tussen rijke en arme inwoners in het Verenigde Koninkrijk erg groot is (zeker vergeleken met andere landen in Europa), is het netto vermogen van de inwoners toch vrij hoog!

 

  1. Verenigde Staten – €138.714

Waarom is de Verenigde Staten rijk? Dit land is groot en heeft een groot bezit in delfstoffen. De Verenigde Staten is de grootste nationale economie van de hele wereld. Toch kunnen ze de Zwitsers niet van de kroon schoppen.

 

  1. Zwitserland – €157.446

Zijn de Zwitsers op de 1e plek in de top 10 rijkste landen gekomen dankzij de export van Zwitserse kaas en chocolade? Het zal zeker een bijdrage hebben gehad, maar Zwitserland heeft ook een bloeiende industrie in de hoogwaardige apparatuur (denk bijvoorbeeld aan horloges) in de chemie.