We kennen het allemaal. Verdwaald raken in het zoeken naar een leuke serie of film, omdat je simpelweg geen keuze kunt maken. Netflix, Videoland, Amazone Prime Video, Disney+, NLZiet, het is tegenwoordig niet meer bij te houden. Bij ons hoef je niet langer meer te zoeken, want wij hebben deze top 10 leuke series en films op Videoland voor je uitgekozen.

Van de spannendste misdaadseries tot de populairste musical films, deze kun je de komende tijd heerlijk gaan bingewatchen. Benieuwd naar ons top 10 lijstje? Lees dan snel verder. 

 

1. Mocro Maffia 

Dit is de beste Nederlandse misdaadserie dat gaat over de onderwereld in Amsterdam. Drie beste vrienden stappen in het criminele circuit en worden steeds belangrijker in het drugsmilieu. Van spannende scènes tot waargebeurde liquidaties, niks wordt achterwege gelaten. Deze serie is erg kil, maar toch zeer realistisch en daarom moet je deze succesvolle serie gezien hebben!

 

2. Grey’s Anatomy 

Een Amerikaanse ziekenhuisserie waarin meerdere belangrijke hoofdpersonen spelen. Ze willen namelijk allemaal de beste chirurg van het jaar worden. De dramaserie Grey’s Anatomy laat vijf net afgestudeerde medici zien tijdens hun zware interne opleiding in het Seattle Grace Hospital. 

 

3. The Blacklist

Als je aan deze serie begint, wil je niet meer stoppen met kijken. De hoofdrolspeler James Spader speelt een voormalig agent en gaat plots het slechte pad op. Hij groeit uit tot de nummer 1 op de most wanted lijst. Later beslist hij om zichzelf aan te geven bij de FBI en biedt aan om hen te gaan helpen met het oppakken van één van de grootste terroristen. Maar natuurlijk wel op enkele voorwaarden…

 

4. Nieuwe buren

Het stel Eva en Peter verhuizen naar een woonwijk in Almere, waar ze hun toekomstige kindje willen laten opgroeien. Hun dochtertje wordt te vroeg geboren en overlijdt. Daarom vinden ze steun bij hun nieuwe buren, die een perfect gezin lijken te hebben met hun zoontje Sem. Er ontstaat een goede vriendschap en de stelletjes delen zelfs het bed met elkaar. Eva raakt zwanger van buurman Steef, maar moet van Steef het kind weg laten halen. Er volgen al snel meer spannende gebeurtenissen. 

 

5. Echte Gooische Moeders 

Na de succesvolle serie ‘ Echte Gooische Meisjes’,  kon ook deze niet ontbreken. Vijf Gooische moeders gooien hun leven weer op tafel. De vijf moeders wonen in een prachtig huis, hebben een leuke man aan de haak geslagen en hebben inmiddels allemaal kleine kinderen. Ze delen hun leven met elkaar, waar ook een aantal tegenslagen bij komen kijken.

 

6. Intouchables

Een geweldige combinatie tussen komedie en drama. De film gaat over een rijke invalide man die door een ongeluk verlamd is geraakt. Hij bouwt een goede band op met zijn verzorger. De verzorger heeft geen opleiding, geen groot huis en is net vrijgelaten uit de gevangenis. Samen gaan ze op avontuur en zetten ze Parijs op z’n kop. De band groeit uit tot een ware vriendschap!

 

7. The Wolf of Wall Street 

Deze veel bekeken film, met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio, won in 2014 een Golden Globe voor zijn vertolking. In zijn rol als drank en drugs verslaafde wordt hij door fraude multimiljonair samen met zijn zakenpartner. Ze geven bakken met geld uit aan hun luxe levensstijl vol met feesten en mooie vrouwen. 

 

8. Mamma Mia!

Een populaire musical film die je niet wilt missen! Alleenstaande moeder Donna heeft voor het huwelijk van haar dochter Sophie haar twee beste vriendinnen uitgenodigd. Sophie heeft drie mannen uitgenodigd. Er gaat van alles mis tijdens haar trouwdag als ze erachter probeert te komen wie haar vader is…

 

9. Huisvrouwen bestaan niet

De best bekeken Nederlandse bioscoopfilm in 2017 en deel 2 staat nu ook op Videoland! In deze komedie film speelt Gijsje een jonge carrière vrouw. Ze wilt graag een kind, maar dat lukt helaas nog niet. Bij haar zus Marjolein lijkt het allemaal makkelijker te gaan. Zij heeft drie kinderen en een leuke man met een goede baan. Plots komt ze in de problemen, omdat ze haar baan kwijtraakt. Al snel komen ze erachter dat hun moeder een grote schuld blijkt te hebben en dan barst de bom. 

 

10. Zwartboek

In deze film speelt Carice van Houten een Joodse zangeres. Het onderduikadres van de zangeres wordt gebombardeerd. Ze probeert met een groep Joden en haar familie via de Biesbosch te vluchten. Al snel worden ze ontdekt en alleen de zangeres Rachel weet te ontkomen. Ze heeft niets te verliezen en sluit zich aan bij het verzet… De film is gebaseerd op waargebeurde verhalen en is uitgeroepen tot beste Nederlandse speelfilm aller tijden!

 

Hieronder nog een keer de top 10 leuke series en films op Videoland van TopTien.net op een rijtje:

  1. Mocro Maffia
  2. Grey’s Anatomy
  3. The Blacklist
  4. Nieuwe Buren
  5. Echte Gooische Moeders
  6. Intouchables
  7. The Wolf of Wall Street
  8. Mamma Mia!
  9. Huisvrouwen bestaat niet
  10. Zwartboek