1. The Big Bang Theory

Een komische Amerikaanse televisieserie die gaat over vijf personages die in Pasadena wonen. Vier van de vijf zijn vrienden van elkaar die allemaal bij het zelfde bedrijf werken. Het zijn vier echte nerds/geeks. Wanneer er een prachtig meisje, Penny, tegenover twee van de nerds komt wonen, zijn ze gelijk verliefd. Tot nu toe zijn er acht seizoenen van The Big Bang Theory.

  1. Arrow

Hoofdrolspeler Oliver Queen (een rijkeluiszoon) wordt op een dag vermist. Ze denken dat hij dood is wanneer zijn jacht op zee wordt gevonden. Vijf jaar later keert Oliver Queen ineens weer terug. Wel is hij helemaal veranderd en hij draagt een groot geheim met zich mee. Dit drijft hem om te trainen tot een vechtmachine. In totaal zijn er nu drie seizoenen van Arrow.

  1. Orange is the New Black

Deze serie gaat over het leven in een vrouwengevangenis. De hoofdrolspeelster Piper besluit zich te melden om een oude straf van 15 maanden uit te zitten. Piper heeft voor dat zij vast komt te zitten een perfect leventje; een mooi huis, een leuke man. In de gevangenis komt ze haar ex tegen waarmee ze ooit drugs heeft gesmokkeld. Alles in deze serie is zeer komisch…

  1. House of Cards

House of Cards is een Amerikaanse serie waar waarin Kevin Spacey de hoofdrol speelt. Het verhaal is een politieke drama wat zich afspeelt in Washington D.C. . Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige drama van de Britse ministerie uit 1990. Tot nu toe zijn er vier seizoenen, maar het vijfde seizoen is in de maak.

  1. True Detective

True Detective is een spannende Amerikaanse serie waar in elk seizoen een nieuwe zaak wordt behandeld. In het eerste seizoen volgen we de twee detectives Rust Cohle en Martin Hart die een zaak behandelen uit 1997. De dader van deze bizarre moordzaak wordt al 17 jaar gezocht. Een spannend en meeslepend verhaal.

  1. Sherlock

Deze serie over de beroemde detective Sherlock Holmes begint steeds populairder te worden. In de serie gaat Holmes in de ‘tegenwoordige tijd’ op zoek naar oplossingen. Sherlock is in een nieuw jasje gestoken, hij rookt geen pijp meer en maakt gebruik van de hedendaagse, moderne technologie.

  1. Mad Men

Deze serie wordt door veel kenners gezien als één van de beste series ooit gemaakt. Een New Yorks reclamebureau in de jaren 60 staat centraal in Mad Men. In de totaal zeven seizoenen van de serie wordt het leven uit die tijd prachtig neergezet. De centrale vraag in de serie is of dat de hoofdrolspeler wel echt is wie hij zegt… De laatste aflevering werd in 2015 uitgezonden, dus je kan nu gelijk de hele serie achter elkaar bekijken!

  1. Homeland

In Homeland komt de hoofdrolspeler na jarenlang als krijgsgevangene opgesloten te zijn weer terug naar huis. Al snel merken de mensen om hem heen dat hij niet meer de oude is. Een CIA-agent beschuldigd hem, hij denkt namelijk dat hij terug is gekomen als Al Qaida-terrorist. Een spannende en met prijzen bekroonde serie.

  1. Game of Thrones

Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy serie, waar zelfs Nederlandse acteurs in spelen. O.a. Michiel Huisman en Carice van Houten spelen een glansrol in de serie. De serie is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, vooral in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros. Maar ook in het uiterste noorden van Westeros en op het oostelijke continent Essos.

  1. Breaking Bad

Zonder twijfel staat de serie Breaking Bad op nummer één in dit lijstje. De legendarische serie heeft in totaal vijf seizoenen en gaat over een scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij kanker heeft. Om zijn behandelingen te kunnen betalen kiest hij er voor om drugs te maken. Het eenmalige project loopt uit de hand… Wanneer je begint met kijken, kan je niet meer stoppen!