Zijn je kinderen weer eens druk en kun je geen rust vinden? Je kunt ze natuurlijk weer achter de laptop plakken of voor je kinderen een vakantie boeken met animatieteam… maar ja, dat is ook niet gratis…

Wat zijn simpele dingen die alle kinderen leuk schijnen te vinden en waar je geen groot budget voor nodig hebt? Hier 10 tips!

1. Spelen met de bureaustoel
De bureaustoel heeft wielen en draait zo lekker in het rond. Geen wonder dan ook dat kinderen er gek op zijn. Dat is overigens echt niet voorbehouden aan kinderen. Ook heel wat volwassenen zijn nog steeds dol op wat ronddraaien zo nu en dan.

2. Spelen met de kartonnen doos en niet de speeltjes
Heerlijk toch dat gevoel als ouder wanneer je voor je kleine spruit een veel te duur speelgoedje koopt en het kind er dolblij mee is. Althans, dolblij met de doos. Geld goed gespendeerd noemen ze dat dan!

3. Insecten, insecten en nog meer insecten
Kinderen zijn echt dol op insecten. Wie vergeet er dan ook de tijd dat hij/zij speciaal ernaar op zoek ging en ze overal op het lijf lieten kruipen. Om dan plots in afgrijzen te beginnen schreeuwen en weg te lopen. Fascinerend die beesten!

4. Kleding voor volwassenen!
Doe maar eens de test en ga uit het huis. Binnen de paar minuten is de kans groot dat je je kleine spruit terug kunt vinden met jouw kleren aan. Iets aan die veel te grote kleren voor hen is enorm fascinerend voor de kleine ukken. Vooral de schoenen!

5. De vloer is lava!
Wie heeft er vroeger nooit het spel gespeeld dat de vloer lava is?

6. De vaatwas doen. Met heel veel water.
Waarom zou je ook de vaatwas op een normale manier doen als je ook gewoon alles onder water kan spletsen?

7. Zingen met van alles
Want als kind hoef je geen echte microfoon te gebruiken om lol te hebben

8. Latex handschoenen opblazen
Hoe ze zo ontzettend groot kunnen worden? Bizar! En dan het liefste ook nog laten knallen.

9. Roltrappen
En de uitdaging is dan natuurlijk aan de verkeerde kant erop of eraf lopen!

10. Rietjes
Wel fijn als je na alle speelplezier ook wat kunt drinken. Maar uiteindelijk is spelen met rietjes toch weer veel leuker. Buig ze maar lekker alle kanten op.

 

Heb je toch iets meer te besteden, dan kun je je kinderen natuurlijk altijd helemaal blij maken met een tripje naar de Efteling. En jezelf misschien (stiekem) ook wel… J