Ieder jaar komen er weer duizenden claims binnen bij verzekeringsmaatschappijen van verloren/gestolen spullen. Gelukkig dekt een reisverzekering vaak de schade en/of kosten. Wij zetten de meest verloren spullen op een rijtje.

 

10. Surf-uitrusting

Dit zijn vaak dure spullen die onmisbaar zijn tijdens een surfvakantie, gezien de waarde van de producten worden deze vaak geclaimd.

 

9. Koptelefoons

Steeds meer wordt er waarde gehecht aan goed geluid, daarbij hoort een goede koptelefoon. Dit kosten voor een goede koptelefoon kan in de honderden euro’s gaan zitten.

 

8. Koffers

Op al je spullen veilig op vakantie bestemming te krijgen wordt er vaak geïnvesteerd in een goede, stevige koffer. Mocht deze kapot gaan wordt een koffer dus al gauw geclaimd bij de reisverzekering.

 

7. Sieraden

Als toerist ben je vaak toch een gemakkelijker doelwit voor dieven. Sieraden worden dan ook vaak geclaimd als gestolen spullen.

 

6. Kleding

Op vakantie wil je er natuurlijk op je leukst uitzien daarom neem je je mooiste kleding mee die waarschijnlijk ook iets meer geld gekost hebben.

 

5. Laptops

Op reis willen veel mensen toch hun laptop mee zodat ze gemakkelijk op internet kunnen of misschien wel voor hun werk aan de slag moeten. Helaas worden deze ook vaak gestolen of raken ze kwijt, dus ook de laptop verdient een plaats in dit rijtje.

 

4. Camera’s

Alhoewel steeds meer mensen met hun smartphone een foto maken worden er toch ook nog veel camera’s geclaimd. Op vakantie wil je natuurlijk alles vastleggen, dus extra vervelend als deze gestolen wordt of kwijt raakt.

 

3. Zonnebrillen

Nog een voorwerp wat natuurlijk elke vakantie meegaat maar misschien nog vaker verloren raakt onderweg. Om er elke vakantie zeker van te zijn dat je je zonnebril kunt claimen is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

 

2. Tablets

Wederom, als toerist ben je toch een makkelijk doelwit dus zal de mooie tablet die je bij je draagt ook eerder opvallen. Probeer deze zo min mogelijk in het openbaar te gebruiken om diefstal te voorkomen.

 

1.  Smartphones

Met stip op nummer één, de smartphone. Tegenwoordig heeft iedereen er wel een bij zich. Thuis kun je je smartphone nog makkelijk rond laten slingeren, die kom je toch wel weer tegen. Op vakantie is deze toch vaak al verdwenen als je je weer herinnert waar je je smartphone heb gelaten.