Nederlanders houden van fietsen, dat is wel duidelijk. Dat komt goed uit, want een stad verkennen per fiets is ideaal. In een paar uur tijd ontdek je alle highlights van een stad en het gedoe met metrolijnen en zere voeten vermijd je! Een ander voordeel is dat je lekker actief bezig bent tijdens jouw tripje. Fietsen huren kan tegenwoordig in bijna elke stad. Dus plan bij je volgende stedentrip in één van de volgende Europese steden een dagje in om met de fiets erop uit te trekken!

 

1. Kopenhagen

Net als Amsterdam is Kopenhagen ook echt een ware fietsstad. Ook de Scandinaviërs houden van fietsen en dat laten ze goed zien. In Kopenhagen kun je plekken bewonderen die per auto of bus niet te bereiken zijn!

 

2. Oslo

Oslo is erg fietsvriendelijk en dat wordt met het jaar steeds beter. Het leuke van Oslo is dat je fietsen door de bruisende stad makkelijk kan afwisselen met fietsen door de ongerepte natuur. De afstanden zijn er namelijk niet erg groot.

 

3. Amsterdam

In Amsterdam pak je natuurlijk gewoon een OV fiets. Onze hoofdstad is misschien wel de bekendste fietsstad van de wereld! Amsterdam heeft veel moois te bieden, en dit ontdek je door de fiets te pakken en toerist in eigen land te spelen! Verblijf in een leuk vakantiehuis in de buurt en fiets een dagje naar onze hoofdstad…

 

4. Barcelona

Fietsen in Barcelona, de stad van Gaudí, is een heel avontuur! Het is wel een beetje een uitdaging om door het drukke bruisende centrum te fietsen, maar het is zeker goed te doen!

 

5. Berlijn

Ook in Berlijn vind je vele aangelegde fietspaden. Door het vlakke landschap zijn deze heel fijn te berijden. Met een Nederlandstalige gids ontdek je alle bijzondere (historische) verhalen van de stad.

 

6. Boedapest

Deze stad wordt steeds meer geschikt voor fietsers en dus populairder voor fietstochtjes. Er worden steeds meer fietspaden aangelegd zodat jij de mooiste bezienswaardigheden zó kan bereiken.

 

7. Gent

Ook fietsen in Gent, dé studentenstad van België, is een absolute aanrader. Deze stad is heel fietsvriendelijk en bevat vele uitgestippelde fietstochten.

 

8. Parijs

Parijs, de stad van de liefde. Fiets met je geliefde langs het Louvre, de Notre-Dame en de Champs-Élysées. Neem een stokbroodje en wijntje mee en maak een tussenstop om te picknicken bij de Eiffeltoren of aan de Seine. Dat wordt een romantisch dagje in Parijs!

 

9. Valencia

Een fiets huren in Valencia is niet onbekend. Vele toeristen trekken met de fiets erop uit om de leukste plekjes van Valencia te ontdekken. En op de helft van je fietstochtje maak je een tussenstop om een heerlijk bord paella te eten op een gezellig terrasje in de zon!

 

10. Rome

Rome kent ontzettend veel geschiedenis. Door de vele bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, het Vaticaan de Trevi Fontein & veel meer, is het bijna een noodzaak om de fiets te pakken!