Iedereen is inmiddels wel bekend met het fenomeen TED Talks. De lokale versie van TED ken je misschien ook wel? Die heet namelijk TEDX en je hebt dus ook TEDX Talks waar lokale bekendheden over lokale issues praten. TED Talks hebben de kracht om ons te inspireren, informeren en transformeren. Deze korte, krachtige presentaties van ‘s werelds meest innovatieve denkers hebben miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd. Of je nu op zoek bent naar inzicht in technologie, motivatie voor persoonlijke groei of gewoon een dosis inspiratie, TED Talks hebben voor elk wat wils. Hier zijn de top 10 TED Talks die je niet mag missen:

1. Sir Ken Robinson – “Do Schools Kill Creativity?”

In deze legendarische TED Talk onderzoekt Sir Ken Robinson hoe het onderwijssysteem creativiteit kan onderdrukken en waarom dat een groot probleem is voor de toekomst van onze kinderen.

2. Brene Brown – “The Power of Vulnerability”

Brene Brown deelt haar onderzoek naar schaamte, kwetsbaarheid en de kracht van empathie in deze ontroerende en inspirerende talk.

3. Simon Sinek – “How Great Leaders Inspire Action”

Simon Sinek legt uit hoe inspirerende leiders mensen aantrekken door te focussen op ‘waarom' in plaats van ‘wat' of ‘hoe'.

4. Amy Cuddy – “Your Body Language May Shape Who You Are”

Amy Cuddy onthult hoe je lichaamstaal je zelfvertrouwen kan beïnvloeden en hoe je kunt ‘fake it till you make it'.

5. Jill Bolte Taylor – “My Stroke of Insight”

Jill Bolte Taylor, een hersenwetenschapper, deelt haar persoonlijke ervaring met een beroerte en hoe het haar begrip van het brein en het leven heeft veranderd.

6. Dan Pink – “The Puzzle of Motivation”

Dan Pink onderzoekt wat mensen echt motiveert in hun werk en waarom traditionele beloningssystemen niet altijd werken.

7. Chimamanda Ngozi Adichie – “We Should All Be Feminists”

De gerenommeerde schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie bespreekt waarom gendergelijkheid belangrijk is en waarom iedereen feminist zou moeten zijn.

8. Hans Rosling – “The Best Stats You've Ever Seen”

Hans Rosling maakt statistieken boeiend terwijl hij gezondheid en economische ontwikkeling in de wereld visualiseert met indrukwekkende gegevens.

9. Elizabeth Gilbert – “Your Elusive Creative Genius”

De auteur van “Eat, Pray, Love,” Elizabeth Gilbert, deelt haar inzichten over creativiteit en de druk om geniaal te zijn.

10. Bill Gates – “The Next Outbreak? We're Not Ready”

Bill Gates waarschuwt voor het belang van wereldwijde voorbereiding op pandemieën en hoe we ons moeten voorbereiden op andere toekomstige gezondheidscrises.

Deze TED Talks bieden een breed scala aan inzichten en inspiratie. Of je nu op zoek bent naar levensadvies, professionele motivatie of gewoon een beetje nieuwsgierigheid, deze talks hebben het allemaal. Dus neem de tijd om ze te bekijken en laat je inspireren door de kracht van ideeën.

Zelf actief worden op TED?

Wist je dat je ook zelf aan de slag kunt op / met TED? Je kunt er een persoonlijk of bedrijfsprofiel maken en interacteren met de TED community. Gezondheidsplatform Gezondermeer heeft bijvoorbeeld hier een TED profiel en volgt specifiek TED Talks in de gezondheidshoek. Wil je aan de slag als TED spreker? Je kunt alle sprekers en informatie over zelf spreken vinden op TED Speakers.