Wij willen natuurlijk áltijd met een stralende huid over straat lopen. Hoe houd je de huid eigenlijk stralend? Wij zochten het voor je uit! Er zijn namelijk verschillende tips die jou kunnen helpen met het creëren van een gezonde huid. Die niet alleen jouw huid, maar ook jou laat stralen! Benieuwd naar de top 10 tips voor een stralende huid? Lees dan snel verder… 

 

Tip 1: Leer je huid kennen 

De eerste tip is gebaseerd op jouw kennis over je eigen huid. Zo kan het namelijk voorkomen dat moedervlekken en pigmentvlekken aanwezig zijn op de huid. Het is mogelijk om deze moedervlekken te verwijderen. Daarnaast is pigmentvlekken verwijderen ook een optie. Ook is het van belang om je huid goed te kennen voor het gebruiken van verschillende producten op de huid. 

 

Tip 2: Gebruik goede producten

Na tip 1 is het vanzelfsprekend dat je goed gaat kijken naar welke producten fijn werken op jouw huid. Er zijn verschillende soorten producten die anders op elke huid werken. Het is daarom aan jou om te gaan testen welke producten het beste voor jou werken. 

 

Tip 3: Gebruik een goede scrub

Het scrubben van je huid is super belangrijk en behoort daarom in deze Top 10 tips voor een stralende huid.  Gebruik een goede exfoliating scrub onder de douche voor niet alleen je lijf maar ook je gezicht. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de nieuwe huidcellen. 

 

Tip 4: Reinig je gezicht regelmatig 

Voor de dames is het van belang dat er ‘s avonds goed de make-up eraf wordt gewassen. Om Na het gebruiken van een goede make-up remover, dient het gezicht ook nog te worden gewassen. Ook in de ochtend na een nacht te hebben geslapen is het van belang het gezicht te wassen. Het lichaam wordt goed gewassen onder de douche door gebruik te maken van een fijne douchegel, scrub en een washandje. 

 

Tip 5: Drink veel water 

Misschien is dit niet de meest voor de hand liggende tip, maar zeker even belangrijk! Water zorgt niet alleen voor een goede gezondheid, maar ook voor een stralende huid. Het hydrateren van je lichaam zorgt automatisch voor een betere huid. Om die reden behoort deze tip in de Top 10 tips voor een stralende huid. 

 

Tip 6: Massage

Af en toe kan de huid veel vocht vasthouden. Hiervoor is het van belang dat je af en toe een massage boekt. Dit is niet alleen erg fijn, maar ook super gezond! De huid moet soms op een andere manier gestimuleerd worden om dat stralende effect te creëren. Daarvoor is een massage ideaal…

 

Tip 7: Gebruik zonnebrand

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan het zonlicht. Hiervoor is het belangrijk dat je een goede zonnebrand met de juiste SPF gebruikt. Het is gebruikelijk om dagelijks je gezicht in te smeren met zonnebrand tegen die straling. In de zomer is het echter van belang dat je het hele lichaam goed insmeert. Het beschermen van je huid draagt bij aan het ontwikkelen van die stralende huid… Daarom behoort deze tip zeker in de Top 10 tips voor een stralende huid. 

 

Tip 8: Gebruik bodylotion 

Voor de winterse dagen waarop er geen zonnebrand op het lichaam wordt gebruikt is het goed om de huid toch te voeden. Gebruik dan een fijne bodylotion die past bij jouw huid. Er zijn genoeg lekkere bodylotions te verkrijgen, dus kijk goed welke het beste voor jou werkt. 

 

Tip 9: Eet vitaminerijk

Het eten van goede vitamines is ook erg belangrijk voor een stralende uit. Denk bijvoorbeeld aan Vitamine C en D. Krijg je niet genoeg natuurlijke vitamines binnen? Dan kun je altijd goede kwaliteit vitaminepillen kopen. 

 

Tip 10: Ontspanning

Naast alle tips over wat je kunt doen met je lichaam is het ook belangrijk om soms niet te veel te doen. Ontspanning is namelijk een belangrijke factor voor het ontwikkelen van een stralende huid. Probeer regelmatig te wandelen en af en toe yoga te doen. Deze tips helpen bij het ontspannen van de geest en daardoor ook de huid. Het resultaat zal snel zichtbaar zijn! Om die reden behoort deze tip ook in de Top 10 tips voor een stralende huid. 

 

​​Hieronder nogmaals de Top 10 tips voor een stralende huid van TopTien.net op een rijtje:

Tip 1: Leer je huid kennen 

Tip 2: Gebruik goede producten

Tip 3: Gebruik een goede scrub

Tip 4: Reinig je gezicht regelmatig 

Tip 5: Drink veel water 

Tip 6: Massage

Tip 7: Gebruik zonnebrand

Tip 8: Gebruik bodylotion 

Tip 9: Eet vitaminerijk

Tip 10: Ontspanning