Als een man die graag goed voor de dag komt herken je dit probleem vast; hoe draag je in de zomer een overhemd zonder dat je last krijgt van zweetplekken, nare geurtjes en andere ongemakken? We hebben 10 handige tips voor je op een rijtje gezet!

 

10. Rol de lange mouwen van je overhemd op

Kun je echt niet onder het dragen van lange mouwen uitkomen? Rol ze dan gewoon op! Het zorgt net voor dat extra beetje verkoeling en het staat ook nog eens trendy.

 

9. Ga voor een recht model

Kies voor een recht model in plaats van een getailleerd overhemd. Wanneer het overhemd losser zit zul je logischerwijs minder snel last krijgen van (zweet)vlekken en ongewenste geurtjes.

 

8. Kies voor een mix tussen katoen en linnen

Een linnen overhemd is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan formele kleding, maar je kunt op zoek gaan naar een overhemd dat deels bestaat uit linnen en deels uit katoen. Linnen is en blijft toch één van de fijnste stoffen om ‘s zomers te dragen.

 

7. Koop een speciaal vlek- en geurwerend overhemd

Het mag dan iets meer kosten, maar dan heb je ook wat… Er zijn tegenwoordig speciale overhemden te koop die geur- en vlekwerend & antibacterieel zijn. Deze overhemden voorkomen dus nare luchtjes en (zweet)vlekken. Je kunt zo'n overhemd bovendien een aantal keer dragen voor het gewassen moet worden.

 

6. Zorg dat je de juiste maat hebt

Deze tip klinkt voor de hand liggend, maar is daarom zeker niet onbelangrijk. Wanneer je een te klein of te strak overhemd koopt, zullen eventuele vlekken nog eerder te zien zijn.

 

5. Kies voor korte mouwen in plaats van lange mouwen

Mocht je de keuze hebben, kies dan in de zomer altijd voor een overhemd met korte mouwen in plaats van lange mouwen. Het staat nog steeds trendy & het is een stuk luchtiger. Een win-winsituatie!

 

4. Draag een overhemd met een printje

Naast het kiezen van een overhemd met de juiste kleur (tip 3), kun je ook het zekere voor het onzekere nemen en een overhemd met een printje aanschaffen. Hierdoor zullen eventuele zweetplekken niet of een stuk minder opvallen.

 

3. Kies voor een overhemd met de juiste kleur

Laat de donkere overhemden (zoals zwart, donkerblauw en grijs) maar in de kast hangen, want donkere kleuren trekken extra warmte aan. Kies daarom voor een lichtere kleur, zoals wit of een andere lichte kleur, en voorkom ongewenste zweetplekken.

 

2. Zoek een overhemd met een ademende stof

Kies bij het uitzoeken van een overhemd voor de juiste stof. Met katoen zit je altijd goed, omdat dit een aangename en ademende stof is. Een comfy en veilige keuze dus.

 

1. Draag een onzichtbaar T-shirt onder je overhemd

De beste tip die we je kunnen geven is het dragen van een onzichtbaar T-shirt onder je overhemd. Bijvoorbeeld de shirtjes voor de heren van Bamigo. De contouren van deze shirts zijn onzichtbaar onder een overhemd. Ook heeft Bamigo T-shirts met een diepere V-hals, waardoor je (voor wat extra verkoeling) een extra knoopje los kunt doen.

 

Tip: Bekijk ook onze top 10 kledingwinkels voor heren!