Vakantie! Wie houdt er niet van? Bijna iedereen kijkt er wel naar uit: vrij zijn, je eigen ding kunnen doen. Even geen school, werk of andere bezigheden. Gewoon de tijd nemen om lekker te doen wat je zelf wilt. Misschien ga je wel voor een vakantie naar een warm land of iets dicht bij huis. Hoe dan ook: je wilt natuurlijk niet te veel geld kwijt zijn aan je vakantie, het liefst zo min mogelijk. Daarom helpen wij jou op weg om lekker goedkoop een vakantie te scoren!

 

1. Apps en websites voor vliegtickets

Er zijn een aantal apps en websites die laten zien wanneer de vliegtickets het goedkoopst zijn. Je vult je bestemming en vertrekdatum in en je krijgt gelijk een heleboel vertoningen met de goedkoopste opties. 

 

2. Ingonito-modus 

Zoek altijd je vakanties in incognito-modus. Vaak stijgen de prijzen als je een paar keer op een bepaalde vlucht of vakantieadres zoekt. Of er komt te staan: ‘beslis snel, voor het te laat is’, om je zo snel mogelijk te laten boeken, terwijl er nog genoeg plek is.

 

3. Last minute of vroegboekvoordeel

De ene keer loont het om op het allerlaatste moment te boeken, de andere keer om juist extra vroeg te boeken. Het verschilt per type vakantie. Ben je flexibel, dan is last minute een goede optie. Wil je zekerheid, boek dan lekker vroeg.

 

4. Nieuwsbrieven

Abonneer je op nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen en reisaanbieders. Je bent dan altijd gelijk om de hoogte van de nieuwste deals.

 

5. De seizoenen

Per seizoen kan de prijs van een vakantie erg verschillen. In het hoogseizoen, wanneer de vraag hoog is, gaan de prijzen automatisch ook omhoog. Probeer daarom, zo mogelijk, het hoogseizoen te vermijden.

 

6. De bestemming

Natuurlijk is een zonvakantie aantrekkelijk, maar er is ook niks mis met een vakantie in eigen land. Er valt genoeg te doen in Nederland, het is ook nog eens stuk voordeliger en beter voor het milieu. 

 

7. All inclusive

De welbekende goedkope all inclusive vakantie; niet alleen goedkoop maar ook erg praktisch. Je betaalt alles in één keer. Geen extra kosten aan eten, drinken of andere zaken. Lekker voordelig!

8. Aanbiedingen 

Er zijn altijd wel aanbiedingen of actieweken op vakanties of vliegtickets. Denk bijvoorbeeld aan Black Friday kortingen of de KLM Werelddeal Weken. Wees hier scherp op: het kan een hoop geld schelen.

 

9. De aanbieders

Er kunnen meerdere reisaanbieders zijn die dezelfde vakantie aanbieden. Kijk altijd goed waar die het voordeligst is, dit kan nog wel is verschillen. 

 

10. De juiste deal

Heb je een goede deal gevonden die je gratis kunt annuleren? Boek ‘m gelijk. Je kunt ten slotte altijd nog annuleren als je, je hebt bedacht of iets beters hebt gevonden. 

 

Met al deze tips scoor je vast en zeker een voordelige vakantie!