True crimes series op Netflix, je ontkomt er haast niet meer aan. De laatste jaren is dit genre over waargebeurde misdaadverhalen steeds populairder geworden. Wij hebben de beste true crime series op Netflix op een rijtje gezet o.a. gebaseerd op een IMDB score van een 7,5 of hoger; afvinken maar! De series hebben in elk geval één ding gemeen: ze laten je doen geloven dat het een verzonnen misdaadverhaal is, zo bizar zijn ze. Ook brengen de meeste series in dit rijtje de gebreken van het Amerikaase rechtsstelsel goed in kaart. Zijn jouw interesse gewekt?

 

1. Making a Murderer

Documentaire serie | IMDB score: 8,6/10

Deze docu gaat over het tragische verhaal van autosloperijhouder Steven Avery. Deze man, die eerder 18 jaar ten onrechte vast zat, wordt veroordeeld voor de moord op Theresa Halbach. Echter houdt hij vast het ook dit keer niet gedaan te hebben. Zijn advocaten zoeken het tot de bodem uit.

 

2. Mindhunter

Gespeelde serie | IMDB score: 8,6/10

In de jaren 70 krijgen twee FBI agenten de taak om verschillende bekende serial killers in de gevangenis te interviewen. Hiermee doen zij onderzoek naar de gedachtengangen en beweegredenen van moordenaars om een handboek te creeëren die helpt bij het opsporen van serial killers die nog buiten rondlopen.

 

3. American Crime Story – The Assassination of Gianni Versace

Gespeelde serie | IMDB score: 8,4/10

Het interessante van deze serie is dat het verhaal andersom wordt vertelt; de serie begint bij de moord op modeontwerper Gianni Versace, en gaat elke aflevering terug in de tijd. Zo worden de motieven van Andrew Canunan, de moordenaar van Gianni, steeds duidelijker.

 

4. The People vs. O.J. Simspon

Gespeelde serie | IMDB score: 8,4/10

O.J. Simpson, de Amerikaanse football player die hoofdverdachte werd in de zaak van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Alles wijst erop dat hij de moord heeft gepleegd, al blijft O.J., die inspeelde op zijn publiekelijke macht en afkomst, te allen tijden ontkennen.

 

5. Unbelievable

Gespeelde serie | 1 seizoen | IMDB score: 8,4/10

Een getraumatiseerd en gecompliceerd meisje meldt dat ze verkracht is door een inbreker in haar eigen appartement. Iedereen trekt het in twijfel; heeft de misdaad echt plaatsgevonden, of was het een schreeuw om aandacht?

 

6. Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer

Documentaire serie | IMDB score: 8,1/10

Don't F**k with Cats vertelt het verhaal over een Facebookgroep die een gestoorde jongen online probeert op te sporen. Deze jongen, geobsedeerd door de film ‘Catch Me if You Can', plaatste een video waarin hij kittens doodde en denkt iedereen te slim af te zijn.

 

7. The Innocence Files

Documentaire serie | IMDB score: 8/10

In deze serie wordt er gekeken naar een opeenstapeling van zaken waarbij een persoon door gebrekkig of gemanipuleerd bewijs veroordeeld werd voor moord. Het geeft een bizarre kijk op het criminele rechtssysteem van Amerika.

 

8. The Staircase

Documentaire serie | IMDB score: 7,9

De novelist Michael Peterson vindt zijn vrouw onder het bloed onderaan de trap. Is ze gevallen, of op een heel tragische wijze vermoord? Deze serie volgt de velen rechtzaken waarin Michael Peterson wordt beschuldigt van de moord.

 

9. Conversation with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Documentaire serie | IMDB score: 7,8/10

Deze documentaire geeft de compleet gestoorde gedachtengang van Ted Bundy, America's most wanted serial killer, weer. Hij verkrachtte en vermoorde tientallen vrouwen in de jaren zeventig, en wist elke keer op sluwe wijze de politie te ontlopen.

 

10. Evil Genius

Documentaire serie | IMDB score: 7,6/10

Brian Wells, een pizzakoerier in Pennsylvania, veroverde een bank met een bom om zijn nek. Toen de politie hem probeerde te pakken liet hij weten dat hij werd gedwongen dit doen, waarna de bom ontplofte. De politie zoekt uit wie de mastermind is achter deze actie.

 

Toe aan een nieuwe laptop voor het kijken van deze true crime series? Vaak zijn er verschillende goede laptops te koop met studentenkorting. Bekijk bijvoorbeeld deze laptop aanbiedingen op Studenten Wegwijzer.