Als je online op zoek gaat naar interessante beleggingsproducten, dan krijg je eindeloos veel beleggingsinstrumenten door banken gepresenteerd. Maar welke soort alternatieve beleggingen zoals investeringsvastgoed zijn nu eigenlijk ook een goede en interessante optie? En bestaan er toffe (online) platformen voor particuliere beleggers die zoeken naar een interessante opportuniteit in binnen- of buitenland? In deze top 10 van passieve vastgoedbeleggingen met verhuurgarantie, afkomstig van Wereldwijd Leven (een online platform om wereldwijd te investeren in onroerend goed), hebben we de meest interessante vastgoedbeleggingen op een rijtje gezet:

Top 10 vastgoedbeleggingen voor passieve investeerders

1. Investering voor eigen gebruik/verhuur op de Griekse eilanden

Dit is een interessante investeringsopportuniteit op het wonderbaarlijk mooie eiland Samos, onderdeel van de fantastisch mooie Griekse eilanden. In dit luxueuze resort op een heuvelflank met uitzicht over de zee kan je een nieuwbouw vakantiewoning op Samos kopen met het recht op gratis weken eigen gebruik én een contractueel gewaarborgd verhuur rendement op jaarbasis. Een mooi passief rendement op je spaargeld verdienen kan hier met als kers op de taart gratis weken eigen gebruik op jaarbasis!

 

2. Tweede huis in Frankrijk kopen als investering voor gemengd gebruik

Ook in Frankrijk is het mogelijk om te investeren in onroerend goed met de zekerheid dat je er jaarlijks een aantrekkelijk rendement aan verdient. Concreet kan je een tweede huis in Frankrijk kopen in een prachtig luxe golf en spa resort in de Limousin streek met 3 garanties qua rendement:

  • Jaarlijks rendement dat opklimt tot 8% met de jaren
  • Jaarlijks voordeel in natura dankzij 2 weken gratis eigen gebruik per jaar
  • Wederverkoopgarantie aan minimaal 125 of 150% van de oorspronkelijke aankoopprijs na respectievelijk 5 of 10 jaar looptijd

 

3. Duits investeringsvastgoed met verhuurgarantie

De Duitse economie wordt beschouwd als de motor en ruggengraat van de Europese Unie. Het is een land waar stabiliteit heerst in de industrie alsook in de residentiële vastgoedmarkt. De Duitse vastgoedmarkt is trouwens een echte huurdersmarkt. Het kan dus financieel lonen om er een opbrengsteigendom te verwerven met passieve investeringsformule inclusief rentmeesterschap én inclusief gewaarborgde verhuurinkomsten. Vanaf 67.500 euro eigen middelen kan je al de volle eigendom verwerven van zo’n opbrengstpand zonder dat je hiervoor hoeft te lenen. Het is ook mogelijk om lokaal via een lokale Duitse bank een deel van de aankoopprijs te financieren. In dat geval kom je al aan de bak vanaf 35.000 euro eigen inbreng.

 

4. Brussels beleggingsvastgoed voor verhuur

De hoofdstad van België biedt interessante opportuniteiten daar er een enorm grote groep van kapitaalkrachtige huurders woont, leeft en huurt. Investeringsvastgoed als belegging kopen in Brussel kan bijvoorbeeld op een uitstekende locatie te Sint-Lambrechts-Woluwe. Je kan rekenen op 5 a 6% rendement per jaar en je kan beleggen vanaf 100.000 euro eigen inbreng. Defensief en waardevast beleggen in vastgoed in de hoofdstad van België is interessant en biedt mogelijkheden voor zij die willen investeren in Triple A vastgoed.

 

5. Spaans vakantievastgoed met voordelen

Aan de Costa del Sol heeft u de mogelijkheid om appartementen te kopen in een golfresort voor gemengd gebruik. Als eigenaar heb je recht op eigen gebruik aan voordeeltarief en recht op een garantie op huurinkomsten voor de eerste drie jaar.

 

6. Gesubsidieerd Vlaams vastgoed

Dit is een vastgoedbelegging in Vlaams gerenoveerd vastgoed met een rendementsgarantie die uitgaat van de overheid. Deze contractuele borgstelling door de overheid betekent dat de overheid uw huuropbrengsten garandeert. Dit staat ook bekend als de gouden verhuurgarantie daar het de overheid is die borg staat voor je inkomsten als eigenaar.

 

7. Vastgoed in de Verenigde Staten met verhuurgarantie

Een huis kopen in de Verenigde Staten als vastgoedinvestering met zekerheden kan in Philadelphia, in de volksmond beter bekend als Philly. Als eigenaar kan je rekenen op contractueel gegarandeerde huurinkomsten (en rendement) door de promotor. Als buitenlandse belegger kan je rekenen op een complete begeleiding van A tot Z, inclusief beheer, onderhoud, verhuur en rentmeesterschap. Interessant indien je gelooft in de toekomst van de Verenigde Staten als wereldleider.

8. Opbrengstvastgoed in Zweden

Ook in Zweden kan je investeren in stenen met zekerheden qua huurinkomsten. Concreet zijn er gezinswoningen in Zweden te koop die reeds verhuurd zijn als belegging. In alle gevallen gaat het om vrijstaande panden op mooi stuk grond, met aantrekkelijk jaarlijks verhuurrendement.

9. Luxe vastgoed in Montenegro als belegging

Montenegro is een mooie bestemming die tevens veelbelovende groeiperspectieven biedt. Er is veel ontwikkeling in de buurt van Tivat, waar er dus ook nieuwbouwappartementen en studio’s te koop zijn. Je kunt er aantrekkelijke wooneenheden op de kop tikken aan een scherpe prijs. De eenheden bieden prachtige uitzichten en zijn voor privé of gemengd gebruik (eigen gebruik + verhuur). Indien je jouw eigendom in het verhuurprogramma van de promotor laat opnemen, kan je rekenen op 6 weken gratis eigen gebruik + een mooi bruto verhuurrendement per jaar dat afhangt van de werkelijke bezettingsgraad (geen contractuele verhuurgarantie dus).

10. Studentenhuisvesting in Leuven

In deze Vlaamse studentenstad is studeren hot. Moderne studentehuisvesting is er gewild en dus biedt dit interessante opportuniteiten voor beleggers op zoek naar studio’s te koop in Leuven. De bouwheer biedt een complete service aan, inclusief bemeubelen en verhuren. Bovendien kan je rekenen op een contractueel gewaarborgde verhuurgarantie en zekere huurinkomsten.