Stel je hebt een nieuwe wasmachine nodig, maar je hebt geen idee welke nu precies de beste is. Dan zit je hier goed, want in deze top 10 wasmachines hebben wij de proef op de som genomen en al onze bevindingen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. 

De tijd dat je uit een beperkt aantal wasmachines kon kiezen, hebben wij al lang achter ons gelaten. Inmiddels zijn er talloze merken, modellen en types op de markt met elk hun eigen specialisme. Om ze een voor een na te gaan is dan ook een tijdrovend klusje. Gelukkig hebben wij alvast wat voorwerk gedaan en een lijst met de top 10 wasmachines van 2020 samengesteld zodat jij direct weet welke het best aansluit op jouw specifieke wensen.

Onze top 10 is samengesteld op basis van diverse wasmachine top 10 lijstjes van zowel populaire webwinkels als Bol.com en Coolblue, als het onafhankelijke kieskeurig.nl. Benieuwd naar de populairste wasmachines van 2020? Lees dan snel verder.

 

Top 10 wasmachines van 2020

 

1. AEG L6FBNR1 ProSense – wasmachine

De eerste plaats in onze top 10 wasmachines is gereserveerd voor de AEG L6FBNR1. Dit model beschikt over een speciale ProTex-trommel die je kleding maximaal beschermt en verzorgt. Daarnaast zorgt de ingebouwde ProSense technologie voor de ultieme balans tussen het gewicht van de was en de hoeveelheid water. 

> Bekijk bij Bol.com | Coolblue | MediaMarkt

 

2. Siemens WM14UT75NL – wasmachine

De runner-up is de Siemens WM14UT75NL. Dit model wasmachine beschikt over maar liefst 15 verschillende wasprogramma's en is tot wel 30% zuiniger dan types met het A+++ energielabel. De ingebouwde iQdrive-motor zorgt voor een minimaal risico op slijtage, waardoor je als gebruiker wordt getrakteerd op 10 jaar motorgarantie.

> Bekijk bij Bol.com | Coolblue | MediaMarkt

 

3. Siemens WM14N075NL – wasmachine

De top drie wordt compleet gemaakt door de duurzame en energiezuinige Siemens WM14N075NL. Ook dit model beschikt over 15 verschillende wasprogramma’s en een koolborstelloze iQdrive-motor met 10 jaar garantie. Daarnaast behoort de wasmachine tot energieklasse A+++ en staat hij stiller en stabieler door een AntiVibration-design. 

> Bekijk bij Bol.com | Coolblue | Mediamarkt

 

4. Whirlpool FSCR70410 – wasmachine

In 2018 is de Whirlpool FSCR70410 door de consumentenbond al eens uitgeroepen tot Beste Koop, maar ook vandaag de dag is deze wasmachine nog een echte topper. Dit model is onder andere uitgerust met de 6th SENSE InfiniteCare-technologie die de wasprogrammas automatisch afstemt op de waslading, de FreshCare-functie die de trommel 6 uur lang extra laat doordraaien, een startuitstelfunctie en SenseInverter-motor met 10 jaar garantie.

Bekijk bij Bol.com | Coolblue | MediaMarkt

 

5. Zanussi ZWF9147NW – wasmachine

Op plek vijf in onze lijst met beste wasmachines, staat de Zanussi ZWF9147NW. Dit model wordt gekenmerkt door een extra ruim laadvermogen en interessante opties om kort, maar goed te kunnen wassen. Ook beschikt de wasmachine over een AquaFall en AutoSense.

Bekijk bij Bol.com | Coolblue | Wehkamp

 

6. Miele-WDB 030 WCS W1 Classic – wasmachine

De Miele WDB- 030 WCS is van Duitse kwaliteit en gemaakt voor een ieder die de kwaliteit van zijn kleding wil behouden. Het model is onder andere uitgerust met maar liefst 12 verschillende wasprogramma’s en voorzien van een CapDosing en SoftCare-trommel.

Bekijk bij Bol.com | Coolblue | MediaMarkt

 

7. Bosch WAN28276NL – wasmachine

De Bosch WAN28276NL beschikt over verschillende technische snufjes, waardoor ook dit type een plek in onze top 10 wasmachines verdiend. Zo is dit model bijvoorbeeld uitgerust met de ActiveWater Plus-technologie die het stroom- en waterverbruik effectief afstemmen op de hoeveelheid was. Daarnaast ben je met het AquaStop-systeem voor de volle 100% beschermt tegen waterschade en profiteer je van een 65% kortere wastijd met SpeedPerfect.

> Bekijk bij: MediaMarkt

 

8. Miele WED135 WPS 8kg – wasmachine

De Miele WED135 WPS 8kg is een in februari 2020 gelanceerde luxe wasmachine met een gemiddeld laadvermogen en interessante innovaties. Zo is dit model onder andere uitgerust met de PowerWash 2.0, SingleWash en voorstrijken, waardoor elke vlek op de juiste manier kan worden aangepakt. 

> Belijk bij Bol.com | Expert

 

9. AEG L6FBN84GP ProSense – wasmachine

Plek 9 in onze lijst is gereserveerd voor de AEG L6FBN84GP ProSense. Dit model beschikt naast de ProSense en SoftPlus-technologie, ook over een Eco functie, TimeSafe-functie en een zachte ProTex-trommel die ervoor zorgt dat de kledingstukken hun vorm en textuur behouden.

> Bekijk bij BCC | MediaMarkt

 

10. Haier HW80-B14636 – wasmachine

De top 10 wasmachines wordt afgesloten met de Haier HW80-B14636 welke is uitgerust met de koolborstelloze Direct Motion Motor. Door de directe aansluiting op de trommel, worden wrijvingen verminderd en de levensduur van dit energiezuinige model verlengd. Last but not least, worden ook 99,9% van alle bacteriën geëlimineerd door de ingebouwde ‘Anti Bacteriële Technologie’.

> Bekijk bij BCC | Coolblue | Wehkamp

 

Hieronder nogmaals de top 10 wasmachines van TopTien.net op een rijtje:

 

  1. AEG L6FBNR1 ProSense – wasmachine
  2. Siemens WM14UT75NL – wasmachine
  3. Siemens WM14N075NL – wasmachine
  4. Whirlpool FSCR70410 – wasmachine
  5. Zanussi ZWF9147NW – wasmachine
  6. Miele-WDB 030 WCS W1 Classic – wasmachine
  7. Bosch WAN28276NL – wasmachine
  8. Miele WED135 WPS 8kg – wasmachine
  9. AEG L6FBN84GP ProSense – wasmachine
  10. Haier HW80-B14636 – wasmachine